L’administració sí que ha rebut denúncies per la situació que viu l’euga de Segudet

Com a mínim tres ciutadans han presentat a Tràmits de Govern escrits de queixa posant de relleu l’estat de les peülles que presenta l’equí; Agricultura assegura que està actuant d’ofici

-
-
L’administració sí ha rebut denúncies per l’estat dels cascos que presenta l’euga de Segudet. Evidentment, el departament d’Agricultura pot actuar d’ofici si constata alguna anomalia, però en aquest cas, i més enllà del rebombori hagut en les xarxes socials, diversos ciutadans van formalitzar a través de Tràmits de Govern els pertinents escrits de queixa. Com a mínim, segons les fonts, se n’haurien formalitzat tres.

El departament depenent del ministeri de Medi Ambient ha decidit intervenir en l’afer de la laminitis i la infosura que pateix una euga que fa mala vida en un prat de Segudet, propietat d’un ramader local. Aquest dilluns especialistes vinculats al departament van fer una primera inspecció a l’animal i, en principi, dimecres a la tarda s’intervindrà l’equí. Un veterinari sedarà l’animal per tal que un ferrer pugui iniciar el treball de redreçament dels peus que pertoca fer. 

A partir d’aquesta primera intervenció, s’establirà el pla de treball per poder reduir els efectes del problema crònic que pateix la bèstia, suposadament aguditzat, i molt, per la deixadesa amb la qual seria tractada. Totes les fonts consultades, incloses de denunciants i animalistes, han reconegut que la dolença que pateix l’equí és crònica. Però que té remei si s’actua adequadament i es té cura de l’animal d’una forma habitual i normal.

Més enllà de la repercussió a les xarxes, però, alguns dels denunciants han lamentat que es vulguin menystenir les denúncies formulades. A l’entorn de de divendres passat s’haurien presentat els escrits de queixa, i tal i com es pot veure en el certificat informàtic que acompanya aquestes línies la denúncia s’està tramitant de forma pertinent. Com a mínim en l’escrit de queixa que acompanya aquestes línies, es posa de relleu que la situació que viu l’euga es produeix “des de fa anys”. I que com a conseqüència dels peus llargs, “el cavall no pot caminar i li fa mal” i s’ha d’estar “estirat tot el dia”.

Diverses fonts han lamentat l’actitud desafiant i amenaçadora en certs moments del propietari de l’euga. I han lamentat que davant les ofertes per adquirir la bèstia i poder-se’n fer càrrec, el menyspreu i les males maneres hagin estat la resposta. “És evident, però, que està en el seu dret” l’amo de l’animal de fer el que consideri amb ell sempre que no hi hagi un maltractament, deixant així la porta oberta un possible sacrifici posterior. No obstant, d’entrada, s’ha de tractar l’equí per mirar de reduir el problema que pateix i que és “reversible” tot i que vol un seguiment i un manteniment constants.

Etiquetes

-

Relacionat

Agricultura engega una actuació d’ofici per assegurar-se que l’euga de Segudet gaudeixi d’un tracte digne
-

Relacionat

Primer pas per salvar l’euga de Segudet: dilluns se la sotmet a una revisió per part d’un veterinari i un ferrer
L'animal ajagut en el camp de Segudet on fa mala vida.

Relacionat

SOS per l’euga que no es pot posar dempeus

Comentaris

Trending