Agricultura engega una actuació d’ofici per assegurar-se que l’euga de Segudet gaudeixi d’un tracte digne

Després d’una primera inspecció veterinària, s’ha acordat intervenir l’animal dimecres a la tarda, ja que la complexitat de la infosura i el caràcter de l’equí fan recomanable una sedació prèvia

-
-
Un veterinari i un ferrer intervindran dimecres a la tarda l’euga de Segudet. Així s’ha acordat després de fer una primera inspecció aquest dilluns a l’animal. La intervenció, producte de la complexitat del problema de laminitis i infosura que pateix derivat en part de la deixadesa amb que suposadament és tractat l’equí, és més costosa del que inicialment es preveia i el caràcter de l’animal tampoc no ajuda.

El departament d’Agricultura farà un seguiment del cas després d’advertir una sospita de possible maltractament animal i, per tant, actuar d’ofici a falta de cap denúncia formal, segons les fonts consultades. La dolença que pateix l’animal és reversible però crònic, i caldrà que l’euga segueixi un full de ruta precís i constant més enllà del rectificat en les peülles que caldrà que se li faci. També necessita la bèstia que se li corregeixin aspectes relatius a l’alimentació.

Una vegada se li hagi fet la primera intervenció, els tècnics establiran el full de ruta a seguir i el propietari triarà el destí final de la bèstia sempre, però, seguint la normativa

La intervenció que se li ha de fer dimecres es preveu “laboriosa” i prèviament l’euga haurà de ser sedada per tal que el ferrer treballi amb més comoditat. Tots els preparatius i tràmits necessaris es faran durant el matí de dimecres, segons les fonts consultades, que han reconegut que la propietat va demanar poder portar l’equí a l’escorxador “però això no és tan senzill” i amb les condicions que presenta actualment l’animal no hi podia anar de cap de les maneres. Agricultura en farà el seguiment necessari.

L’euga de Segudet és un equí de sella sobre el qual, òbviament, el propietari en podrà decidir el seu futur. Però abans se l’ha de tractar tant si finalment es vol acabar eutanasiant com si s’opta per dur el cavall a l’escorxador. En tots dos casos s’hauria de complir la normativa corresponent, que en el cas dels animals que acabin entrant en la cadena alimentària cada vegada és més rigorosa. De fet, aquest mateix dimecres el Govern hauria d’aprovar la transposició a l’ordenament jurídic andorrà de noves disposicions comunitàries.

Agricultura farà el seguiment escaient, segons les fonts, i garantirà que sigui quin sigui el final de l’equí, d’una vintena d’anys i que ha passat per diversos propietaris, que l’han destinat habitualment a la muntura, el tracte de què gaudeixi sigui digne. La intervenció d’aquest dimecres permetrà establir el full de ruta necessari que hauria de facilitar redreçar l’estat -quant a les peülles i la indeguda alimentació- que presenta.

Etiquetes

-

Relacionat

Primer pas per salvar l’euga de Segudet: dilluns se la sotmet a una revisió per part d’un veterinari i un ferrer
L'animal ajagut en el camp de Segudet on fa mala vida.

Relacionat

SOS per l’euga que no es pot posar dempeus

Comentaris (1)

Trending