L'espai Schengen, el nou escull per resoldre de l'aeroport Andorra-la Seu

La delegada del Govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, confirma que en dos mesos la infraestructura podrà operar vols amb el sistema GPS

Comentaris

Trobada de la delegada del Govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, amb el cap de Govern, Toni Martí
Trobada de la delegada del Govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, amb el cap de Govern, Toni Martí
Aquest divendres la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, s'ha reunit al migdia amb el cap de Govern, Toni Martí, per tal de parlar de l'aeroport Andorra-La Seu, així com la coordinació per col·laborar en l'organització de la Cimera Iberoamericana 2020. Un dels elements més destacat de les converses amb Martí ha estat que el sistema d'aterratge amb GPS a l'aeroport serà operatiu en dos mesos, en aquest només hi resta l'homologació per part d'Europa. Malgrat que l'espai Schengen segueix sent un tema a resoldre. Cunillera ja va visitar la Seu d'Urgell durant aquest dijous i avui ha estat el torn del Principat. 

Així doncs, la trobada ha servit per confirmar que durant els pròxims dos mesos, es validarà, per part de les autoritats competents, l'esperat sistema d'aproximació instrumental GPS. Aquest garanteix els aterratges i enlairaments en cas de dies en què faci mal temps. A partir d'aquest moment, Cunillera ha explicat que s'iniciarà la fase d'implementació i es faran tots els tràmits tècnics i administratius que han de permetre la posada en marxa efectiva de la instal·lació aeroportuària abans de final del 2019.

Cunillera és conscient que s'ha de resoldre el tema de l'espai Schengen i ha afirmat que es farà

D'aquesta manera amb el sistema GPS a punt de solucionar-se,el nou escull que s'haurà de resoldre és el de l'espai Schengen. Una temàtica que interessa i molt al Govern. La delegada del Govern espanyol a Catalunya ha manifestat que aquesta qüestió s'està parlant, i que ho està fent amb la secretaria de mobilitat de la Generalitat de Catalunya. Cunillera ha dit que són conscients que toca donar aquest servei i que "el donarem".

Teresa Cunillera s'ha mostrat molt contenta i satisfeta per la vista al Principat i ha dit que ha estat "un plaer estar a Andorra". A més, també ha reivindicat el seu compromís amb l'aeroport d'Andorra-la Seu per tal que tingui "viabilitat", i ha afegit que "haurem d'esmerçar esforços perquè sigui operatiu i útil" per a tota la ciutadania dels dos territoris, però que en qualsevol cas es vol una infraestructura "competitiva".

En la reunió també s'ha tractat aspectes relacionats amb la col·laboració entre Espanya i Andorra, que encara s'han de concretar sobre com serà l'organització de la Cimera Iberoamericana del 2020. En aquest sentit, Cunillera ha afirmat que l'organització d'aquest esdeveniment és una oportunitat única de visibilitat internacional per Andorra i ha reiterat el suport del Govern espanyol per dur a terme aquest projecte.
 

Comentaris

Trending