Les xarxes socials contribueixen a ‘fer net’ els carrers d’Andorra la Vella

Una fotografia d'uns contenidors plens de brossa al carrer Roger Bernat III es fa viral i a les poques hores operaris d’higiene comunal ‘endrecen’ l’espai

-
-
La ciutadania ho té clar: si l’administració no actua per iniciativa pròpia ho acabarà fent a partir de la pressió de les xarxes socials. L’últim exemple (o el penúltim) es va viure aquest diumenge al vespre. Una zona de contenidors del carrer Roger Bernat III d’Andorra la Vella -un carrer que enllaça Bonaventura Riberaygua amb el Parc Central- estava plena de brossa de tota mena. La fotografia de la muntanya d’escombraries es va viralitzar i al cap de poques hores, molt poques hores, l’espai estava pràcticament net.

Cert que no només l’administració té responsabilitat en la qüestió. La primera responsable n’és la pròpia ciutadania, que llança la brossa que cal i, també, aquella que no està prevista que es dipositi en aquests llocs. Per exemple, ¿què hi feia un carro de la compra ple d’andròmines a tocar dels contenidors? Però els veïns de la zona es queixaven que feia dies que els operaris comunals no buidaven els recipients i això va originar una elevada acumulació de brossa.

Una vegada la imatge amb la muntanya de residus acumulats va començar a córrer per les xarxes socials, amb el Facebook com a principal responsable, ben aviat hi va haver la mobilització oportuna. I poc després de les 9 de la nit d’aquest diumenge l’Altaveu va poder comprovar com en gran mesura s’havia retirat la brossa. Cert és que el carretó de la compra encara continuava a lloc. Això sí, amb moltes menys escombraries. 

Comentaris (3)

Trending