Les peticions de suspensió de contractes ja afecten més de 3.000 treballadors

Fins aquesta tarda l’administració havia rebut ja 289 sol·licituds per promoure ERTOs o reduccions de jornada laboral

-
-
Les sol·licituds presentades en tot just 24 hores d’expedients per a la suspensió temporal de contractes (coneguts com a ERTOs) afecten ja a més de 3.000 treballadors, segons que ha explicat el ministre de Presidència i Economia, Jordi Gallardo. Fins a 2/4 de 5 de la tarda, i des que la llei va entrar ahir en vigor, l’administració ha rebut un total de 289 demandes.

Segons les dades facilitades pel responsable ministerial, en virtut de les peticions fetes es veurà afectada l’ocupació de 3.619 persones (en global, les empreses que han sol·licitat reduir jornades o suspendre contractes ocupen 4.391 persones, amb la qual cosa, més de 770 no veuen alterada la seva activitat laboral). En aquest sentit, Gallardo ha especificat que en virtut de les demandes fetes 539 treballadors veurien reduïda la seva jornada laboral i 3.080 treballadors més quedarien suspesos temporalment de feina, en les condicions establertes en la nova legislació que suposa percebre un salari que mai serà inferior al mínim.

El ministre responsable d’Economia també ha reconegut que s’han detectat algunes disfuncions en relació amb alguna documentació que cal presentar. Per exemple, els butlletins salarials. En aquest sentit, ha assegurat que la documentació que és impossible de presentar per una qüestió de terminis es podrà annexar més endavant a les peticions que ara es tramitin.

Per aquelles persones que s’han vist afectades per algunes de les mesures de reducció, total o parcial d’ocupació, el Govern ha preparat un dispositiu a través de la pàgina web govern.ad/coronavirus on es pot calcular de forma aproximada el salari que li quedarà a l’interessat una vegada se li apliqui ja sigui la suspensió del contracte, ja sigui la reducció de la jornada.

Comentaris (11)

Trending