Les empreses que acomiadin treballadors ara no podran acollir-se als ajuts de la llei òmnibus

Jover lamenta que hi hagi ja algunes societats preparant plans per despatxar gent i remarca que el text inclourà mesures de suport per evitar que es perdin llocs de feina o es toquin salaris

Un instant de la roda de premsa.
Un instant de la roda de premsa.

El Govern ha volgut llançar un avís seriós a les empreses: si fan acomiadaments abans que s’aprovi la llei òmnibus amb els programes d’ajuts que encara s’estan treballant, no s’hi podran acollir. Així de contundent s’ha mostrat el ministre portaveu, Eric Jover, durant la roda de premsa d’aquest dimecres al vespre. Des de l’executiu, s’ha refermat la voluntat de “mantenir les retribucions dels treballadors” i que la voluntat és “ajudar” perquè “sabem que els negocis no poden aguantar sols aquesta responsabilitat”.

Jover ha admès que “ens ha arribat que algunes empreses estan fent plans d’acomiadaments” i ha advertit que aquelles que facin fora treballadors “no podran acollir-se, com a mínim en la totalitat del seu abast” a les mesures que inclourà la llei òmnibus. El ministre ha apuntat que “no poden aprofitar aquests dies de tancament” per despatxar gent.

Des del Govern, ha apuntat, “es demana corresponsabilitat” i la voluntat “és mantenir els treballadors i les seves retribucions perquè són la base de la piràmide econòmica i de la societat”, a la vegada que “la baula més feble de la cadena”. Reconeixent que “les empreses no poden aguantar soles”, ha recordat que es treballa amb els grups parlamentaris per fer un programa d’ajuts que es vehicularà amb la llei òmnibus.

"Quan presentem el paquet de mesures, veuran que quedar-se fora és un càstig notori", ha apuntat el portaveu del gabinet

I no s’ha estat de deixar clar que les empreses que no tinguin paciència ho poden acabar pagant car. “Quan presentem el paquet de mesures, veuran que el fet de quedar-se fora serà un càstig notori”, ha remarcat el portaveu de l’executiu.

Jover ha volgut “apel·l·lar a la responsabilitat de les empreses”. La gran majoria d’elles, ha dit, “estan fent bé la seva feina”, ja que “saben que han de ser corresponsables i que aquesta situació la passarem tots junts”.

Preguntat sobre si el Govern es planteja suspendre les funcions del Cirque du Soleil o demanar fer anul·lar la celebració de la Cimera Iberoamericana, ha indicat que per ara no, però tampoc ho ha descartat. En aquest sentit, ha recordat que la crisi sanitària “té un element de complexitat en el fet que no sabem quan acabarà”, fet que, ha reiterat, “dependrà de les accions de tots nosaltres”. Per això, ha apuntat que “analitzem diferents escenaris i activarem decisions segons es desenvolupin”. Tot i això, ha remarcat que són dos esdeveniments que poden suposar un impuls important un cop se superi l’emergència. “Serà bo tenir elements de reactivació econòmica que necessitarem.”, ha comentat.

Etiquetes

Comentaris (9)

Trending