L’empresa distribuïdora d’aigua afectada pel ‘norovirus’ d’Arinsal reclama 3 milions al comú i 3 al Govern

Les dues administracions han desestimat les pretensions d’Eden Springs i ara la causa ha arribat a la Batllia, que agruparà els dos dossiers en un de sol

-
-
L’empresa distribuïdora dels bidons d’aigua embotellats a Arinsal i que l’abril del 2016 van causar una passa d’epidèmia a entre 2.000 i 4.000 persones de les àrees de Barcelona i Tarragona demana tres milions d’euros d’indemnització tant al comú de la Massana com al Govern. Eden Springs, que així s’anomena la societat, considera que aquell brot de ‘norovirus’ que va fer que l’aigua que distribuïen principalment entre centres de treball intoxiqués centenars de persones els ha fet perdre molta reputació en el seu sector.

Tant el comú massanenc com el Govern han desestimat la reclamació patrimonial efectuada per la societat en la via administrativa, i ara Eden Springs ha portat el cas als tribunals. La Batllia ja ha admès la demanda administrativa i és més que probable que acumuli les dues causes en una de sola atenent el fet que l’objecte de discussió és el mateix, malgrat que els destinataris de la demanda són distints. 

El pou d’on extreia l’aigua l’empresa embotelladora, que arran d’aquest episodi d’intoxicació va acabar fent fallida, es va acabar demostrant, en base als informes tècnics sol·licitats pel ministeri de Salut després d’aquell gastroenteritis massiva, no estava fet com s’hauria d’haver fet i, a més a més, no era estanc, amb la qual cosa, com hauria succeït, podia rebre filtracions no volgudes ni aconsellables. De fet, les analítiques a l’aigua van evidenciar restes de femta.

Eden Springs demanda al Govern i al comú atès que l’empresa embotelladora se’n va anar en orris i no hi ha enlloc més on reclamar. I ho fa en base a un detallat càlcul en què posa de manifest els perjudicis que hauria patit arran d’aquell episodi. Que si impacte negatiu de la marca, afectació reputacional, pèrdua de clients i per tant de vendes… amb tot, els assessors jurídics de la companyia xifren en 3 milions d’euros les pèrdues sofertes i és aquesta quantitat la que reclamen, per anar sobre segur, tant al Govern com al comú. I tots dos han desestimat l’acció.

Els uns perquè asseguren haver fet la feina que els pertocava i, els altres, perquè afirmen no tenir cap responsabilitat ni sobre el control sanitari del producte ni sobre l’embotelladora. L’empresa en qüestió era privada. I ni el terreny on hi ha l’aqüífer i l’edifici no són comunals. Això sí, la corporació participa de l’administració de Causes Pies, titular d’un dels béns, però s’entén que l’administració d’aquesta institució no suposa cap responsabilitat a efectes de la intoxicació en què s’emmarca la reclamació patrimonial d’Eden Springs.

-

Relacionat

La distribuïdora d’aigua que va causar un brot de gastroenteritis a Catalunya porta el comú de la Massana a la Batllia

Comentaris

Trending