La distribuïdora d’aigua que va causar un brot de gastroenteritis a Catalunya porta el comú de la Massana a la Batllia

Eden Springs reclama a la corporació una indemnització pels danys i perjudicis que li va causar el brot que ara fa poc més de tres anys va afectar unes 2.000 persones a Barcelona i Tarragona

-
-
L’episodi de gastroenteritis que va portar al tancament del que en aquell moment, ara fa tres anys, era la ressorgida embotelladora d’aigua d’Arinsal, arriba ara a la Batllia. I ho fa arran d’una reclamació contra el comú de la Massana de l’empresa que distribuïa a Catalunya, on hi va haver les afectacions de salut producte d’un brot de norovirus, els bidons d’aigua omplerts a la font massanenca.

L’abril del 2016, unes 2.000 persones, la immensa majoria treballadors d’empreses de les àrees de Barcelona i Tarragona, van patir episodis més o menys greus de gastroenteritis. En molts casos, la suposada passa els va obligar a deixar d’anar a treballar durant uns dies. Una enquesta epidemiològica ràpidament va concloure que l’origen de tot plegat es trobava en l’aigua que contenia els bidons que distribuïa la firma Eden Springs España.

Els bidons s’omplien, s’embotellaven, a Arinsal. Un estudi encarregat pel Govern va acabar determinant que la font, la deu, estava contaminada. L’afer va comportar la clausura del brollador i la fallida de l’empresa. Però Eden Springs entén que a ella com a distribuïdora d’aigua, aquell fet li va ocasionar uns danys i uns perjudicis que ara vol que li siguin rescabalats. Per això ha actuat contra el comú de la Massana perquè entén que tenia responsabilitats, com a mínim, ‘in vigilando’.

El 13 de març passat, la corporació massanenca va desestimar les pretensions de l’empresa espanyola. La reclamació per responsabilitat patrimonial. Davant d’això, Eden Springs ha promogut una demanda davant la secció administrativa de la Batllia que ja ha estat admesa. Des del 18 d’abril, l’organisme judicial de primera instància ha posat fil a l’agulla per aclarir si el comú de la Massana té, com a administració, alguna responsabilitat en aquell episodi de contaminació d’aigua o no en té. I en conseqüència, si ha de compensar econòmicament la distribuïdora espanyola o no.

Comentaris (1)

Trending