L'AREB acomiada quatre treballadors de BPA i deixa per sota dels mínims l'única oficina oberta

Comentaris

L\'AREB acomiada quatre treballadors de BPA i deixa per sota dels mínims l\'única oficina oberta
L\'AREB acomiada quatre treballadors de BPA i deixa per sota dels mínims l\'única oficina oberta

L’Agència estatal de Resolucions d’Entitats Bancàries (AREB) ha fet efectiu aquest dimarts l’acomiadament de quatre empleats de Banca Privada d’Andorra (BPA). D’aquesta manera, al banc intervingut amb preu feina hi queden mitja dotzena de persones. Alguns dels serveis, però, els té subcontractats a empreses externes. Els comiats es duen a terme abonant la totalitat de la indemnització que tocaria al treballador per una marxa forçada i no causal.

Segons fonts properes a l’entitat, coincideix en què els quatre acomiadats són les quatre persones que encara es mantenien a BPA -i que en algun cas es va negar a passar a Vall Banc quan es va posar en marxa l’entitat pont- i que més reticents s’havien mostrat a les polítiques i directrius establertes per l’AREB. En aquest sentit, segons les fonts, en tot moment els treballadors ara liquidats haurien estat sincers amb els clients assegurant que si no podien facilitar informació era perquè ells tampoc no la tenien. 

Les mateixes fonts han assegurat que la manca de transparència ha estat total i el ‘fet i amagar’ ha estat una pràctica habitual amb molts dels clients que estan travats a l’entitat han demanat una vegada rere l’altra informació sobre la seva situació o, per exemple, s’han interessat sobre processos de migració. Als ara acomiadats, d’una manera o altra durant els darrers mesos, ja s’havia intentat buscar-los una sortida pactada sense que hagués de ser una liquidació per raons no causals. Dues de les persones acomiadades estaven a l’àrea de compliment normatiu i dues més atenien el públic. Ara, d’atenció al client només hi queden quatre persones. 

Entre els empleats que es mantenen a BPA hi ha dos dels processats en la causa judicial general. Ells dos i la resta de persones que resten al banc intervingut estan pendents d’un trasllat de seu. Els serveis generals es centralitzen a l’edifici Montclar, just al costat de les instal·lacions de l’AREB. L’atenció al públic s’oferirà en un pis d’un edifici proper al conegut Garatge Cristina, proper al nucli antic d’Andorra la Vella. D’aquesta manera, l’única oficina que restava oberta de BPA, al carrer de la Unió, es podrà tancar i es podrà ja formalitzar la independència total del Vall Banc tutelat pel fons voltor americà JC Flowers.

Inicialment, els comiats s’havien de fer aquest matí a les instal·lacions de l’AREB. Posteriorment, però, s’ha canviat d’idea i s’han anat fent reunions individualitzades en una sala mateix de la BPA per comunicar als afectats la decisió. Segons fonts coneixedores de la situació, els tràmits s’han fet de forma força barroera i els documents facilitats, encara més. També a Vall Banc haurien causat baixa treballadors que havien estat agafats de forma temporal, especialment en l’àrea d’informàtica.

Comentaris

Trending