La tossuderia de Funció Pública i la CASS va acabar portant a l’‘incompliment salarial’ amb els funcionaris de baixa

Les dues administracions van ser alertades entre el 18 i el 23 d’octubre que entenien el reglament de la mútua amb un decalatge d’un mes, es van tirar els plats pel cap, cap va voler cedir i hi va haver el problema

-
-
Tant el departament de Funció Pública com els responsables de la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS) sabien des de dies abans que s’haguessin de fer efectives les nòmines ja no dels funcionaris de baixa, sinó les mensualitats ordinàries, que un i l’altra en tenien de forma diferent i amb un mes de decalatge l’aplicació del nou reglament de funcionament de la mútua dels funcionaris. Tot i així, després de tirar-se els plats pel cap i que cap de les dues institucions no volgués cedir, es va donar la incidència.

Fonts sindicals han explicat que com a mínim un treballador públic, entre el 18 i el 23 d’octubre, va fer diversos contactes tant amb Funció Pública com amb la CASS per advertir-los que uns i altres entenien de forma diferent l’aplicació del reglament i que hi podria haver problemes. El funcionari en qüestió va fer diversos contactes. I també consta que entre les dues administracions -responsables d’elles, és clar- hi va haver contactes i intercanvi de correus electrònics debatent sobre la incidència. Però ningú no va voler cedir.

Una part important dels funcionaris -els que estaven de baixa i els que no ho estaven- eren conscients que estan aturats temporalment aquest octubre ja no percebrien el salari el dia 25 sinó que haurien d’esperar als primers dies del mes següent i rebre la prestació directa de la CASS. La informació es va enviar per la intranet interna de l’administració. Certament, no tots els funcionaris de tots els departaments -especialment els dels cossos especials- tenen activat aquest servei de missatgeria. I són els responsables de departament els qui han de trametre les comunicacions, que no van arribar a tothom.

Tampoc no van arribar a cap entesa ni Funció Pública ni la CASS, tossuts tots dos, i van anar deixant passar els dies. Fins que es van superar els pitjors terminis previstos i les queixes hagudes des del dia 25 i el fet que la situació acabés arribant al Consell General va acabar forçant que hi hagués d’haver una entesa necessària per calmar els ànims i que les dues institucions evitessin més desgast. Això sí, sense voler reconèixer ni l’una ni l’altra que la culpa era seva. Una mostra més de la tossuderia mantinguda abans i que ha causat dificultats econòmiques a més d’una família.

Hores d’ara, i després de la fractura sindical, no se sap què decidiran les organitzacions de representants dels treballadors. Una de les qüestions que pretenia plantejar la plataforma, més enllà que alguns sindicats consideren que s’ha de buscar la fórmula perquè tots els funcionaris, encara que estiguin de baixa, puguin cobrar el 25 de cada mes o, com a mínim, que prestació de la CASS i complement de la mútua s’abonin quan la primera faci la injecció els primers dies del mes següent al meritat, era analitzar la possibilitat de promoure accions judicials per reclamar els perjudicis causats.

-

Relacionat

La CASS responsabilitza al Govern de l’impagament dels treballadors públics
El ministre d'Educació, Eric Jover, ha respost davant el Consell General en nom del Govern.

Relacionat

Els funcionaris de baixa cobraran la prestació aquest divendres enmig d'un intercanvi de retrets entre Govern i CASS
-

Relacionat

La plataforma sindical es planteja impulsar accions judicials pels salaris que no han cobrat els funcionaris de baixa
-

Relacionat

Els funcionaris de baixa treuen foc pels queixals: la CASS els confirma que no pagarà fins al mes que ve

Comentaris

Trending