Els funcionaris de baixa treuen foc pels queixals: la CASS els confirma que no pagarà fins al mes que ve

Els canvis en el reglament de la mútua que assegura la totalitat del salari dels treballadors públics i la descoordinació entre la parapública i Funció Pública ha originat l’impagament del mes d’octubre

-
-
La Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS) està rebent aquests darrers dies més consultes de funcionaris que mai. I els treballadors públics, de baixa, treuen foc pels queixals en rebre la resposta de la parapública. Fins al mes que ve no entra en vigor el conveni establert amb Funció Pública en relació amb la mútua dels funcionaris. Això ha fet que els treballadors de baixa no hagin percebut a data d’avui -i segurament ja no ho faran fins el mes que ve- ni un cèntim d’euro de la prestació salarial corresponent al mes d’octubre.

El fet que no es comuniquessin prou eficientment els canvis en el reglament que regula el funcionament de l’esmentada mútua ja va fer que molts dels funcionaris que estan de baixa se sorprenguessin a final del mes passat en no cobrar el salari. L’administració central paga tradicionalment el dia 25 del mateix mes que s’abona. Però no va ser aquest el cas de l’octubre. Superada una primera fase de desconeixement, malestar i indignació, i una vegada sabut que a partir d’ara no és el Govern qui pagaria el salari sinó que, per separat, la CASS d’una banda i la mútua, de l’altra, seran els encarregats de satisfer la prestació i el complement fins al 100% respectivament, calia veure quan la parapública entraria en joc.

Per saber-ho de manera efectiva calia esperar als primers dies d’aquest mes de novembre. A data d’avui, però, els funcionaris ja tenen clar que la CASS no abonarà la prestació corresponent. El motiu? El conveni establert amb Funció Pública no entra en vigor fins al mes que ve. Aquesta seria la resposta que s’ha donat a alguns dels funcionaris que han contactat presencialment amb la parapública. Aquest matí han estat diversos els funcionaris que s’han acostat a les dependències del carrer Joan Maragall de la capital. 

De moment, des del departament governamental que gestiona les nòmines no s’ha donat cap resposta. La persona que gestiona aquesta qüestió relacionada amb la mútua estaria ocupada en altres tasques els darrers dies. No obstant això, el Govern si que haurà de respondre. Ho haurà de fer aquest dijous al Consell General. El parlamentari liberal Jordi Gallardo ha presentat per via d’urgència una pregunta perquè sigui resposta durant la sessió de control a l’executiu.

-

Relacionat

Malestar entre els funcionaris que estan de baixa perquè l’aplicació del nou reglament de la mútua els ha deixat sense cobrar el dia 25

Comentaris (2)

Trending