La revifada de la construcció deixa sense adjudicar obres dels comuns

A la Massana ha quedat deserts quatre concursos en els darrers mesos

-
-
La revifada del sector de la construcció deixa sense adjudicar obres dels comuns perquè no es presenta ningú a la convocatòria. Les xifres demostren que el nombre de permisos de construcció d’obra nova planta durant el 2018 ha estat de 55, amb una superfície total autoritzada de 89.032 metres quadrats, el que suposa un increment del 57% del nombre de metres quadrats d’obra nova autoritzats respecte a l’any 2017. La gran majoria d'obres són edificis de molts pisos de luxe com les anomenades 'torres' del Clot d'Emprivat a Escaldes-Engordany.

El cas més destacat d'un comú que ha vist com diversos edictes quedaven sense cobrir és el de la Massana. La pròpia cònsol major, Olga Molné ja va destacar, a l'inici del seu mandat, que una de les prioritats era adjudicar les obres que havien quedat pendents del 2019.

Perquè aquest comú ha vist com en els darrers mesos de l'any passat havien quedat per ajudicar els treballs del col·lector de Sorribes a l'antic pont d'Anyós, el servei d'abastament de la captació dels Hortons, els treballs per a la construcció dels perímetres de captació d'Arinsal, la reforma i embelliment de la plaça de l'edifici administratiu de Casa Comuna i els treballs d'arranjament de l'empedrat del carrer major i de la plaça major del poble del Pal. En aquest cas el concurs es va adjudicar el mes de setembre passat però l'adjudicatari va renunciar posteriorment.

En altres comuns, la situació és semblant i fins i tot en el cas d'obres que són urgents. Va passar a Sant Julìa de Lòria amb el talús de la urbanització del Bedràs coneguda popularment com la Pleta d'Aixirivall. Responsables comunals temen que amb la previsió de noves construccions la problemàtica s'agreugi i obres menors es quedin sense adjudicar. Va ser el cas dels treballs d’estabilització d’un tram del camí ral a Sornàs, a la parròquia d'Ordino. el mes d'agost passat.

Fonts del sector de la construcció afirmen que "a moltes empreses no els interessa anar als concursos comunals perquè l'import és baix i prefereixen dedicar-se a les grans obres perquè hi poden guanyar més diners". Aquesta situació també afecta el Govern. Així, per exemple, el juny de l'any passat va quedar desert el concurs per a les actuacions d’arranjament al PK 6 000 de la CS-210 de Vila-Beixalís, fase 1.

Comentaris (3)

Trending