La policia treballa per identificar els responsables de l’agressió homòfoba

El secretari d’Estat d’Igualtat, Marc Pons, lamenta que “encara hi hagi aquestes conductes” i admet que “hem de fer més esforços” per evitar-les

Els fets van tenir lloc a un local d'oci nocturn.
Els fets van tenir lloc a un local d'oci nocturn.

La policia ha obert una investigació per trobar els autors de l’agressió amb rerefons homòfob viscuda la matinada de diumenge a una discoteca de Santa Coloma. Un cop rebuda la denúncia de les víctimes, el cos d’ordre s’ha posat en marxa. El treball se centra ara a identificar els agressors amb les dades facilitades pels denunciants i alguns testimonis. Per altra banda, des del Govern, el secretari d’Estat d’Igualtat, Marc Pons, ha lamentat els fets, ha remarcat que els afectats poden comptar amb el suport legal i psicològic de l’àrea i ha admès que “hem de fer més esforços” per evitar fets d’aquest caire.

La denúncia per l’agressió va ser presentada el diumenge a la tarda. Des d’aquest moment, la policia ha començat la investigació sense que, per ara, s’ha produït encara cap detenció. Per ara, els esforços se centren a identificar els autors de l’atac. Les víctimes -el noi que va començar a rebre insults on se li recriminava que fos homosexual i, posteriorment, cops i la seva germana, que va ser agredida també quan va intentar interposar-se per defensar-lo-, van poder donar força dades de l’aspecte però no pas el nom dels atacants. A partir d’aquesta informació s’intenta localitzar-los.

Des de Diversand, l’associació creada fa uns mesos per defensar els drets del col·lectiu LGTBIQ al país, s’ha tornat a lamentar els fets. En aquest sentit, la seva presidenta adverteix que l’agressió evidencia que al país hi ha encara homofòbia. “Que no es denunciï no vol dir que no passin coses; no podem dir que a Andorra no succeeix”, ha comentat. L’associació, després de parlar amb els afectats, ha valorat de forma positiva l’atenció donada des de la policia. “La impressió de la família és que hi ha hagut sensibilitat i suport”, ha apuntat.

Per la seva banda, el secretari d’Estat d’Igualtat, Marc Pons, no ha dubtat a qualificar els fets com a una ·”molt mala notícia” i ha lamentat que “encara hi hagi aquestes conductes”. També ha volgut donar “tot el suport als afectats”. Pons ha manifestat que “han fet denunciat i aquest és el pas correcte; ara tot està en mans de la policia”.

Des de la secretaria d’Estat s’ha volgut deixar clar que estan “a disposició” del col·lectiu LGTBIQ i que hi ha la possibilitat d’oferir “assessorament legal” i, si s’escau, fins i tot, “psicològic” a les víctimes de l’agressió. Pons també admet que els casos d’homofòbia al país poden anar més enllà dels que s’acaben denunciant. “El que queda reflectit és una cosa i el que succeeix és una altra, com passa a molts àmbits”, ha comentat. Per això, deixa clar que “som conscients que hi són”. Per tant, “ens toca fer més esforços” per mirar d’evitar-les, com ara “amb més educació i campanyes de sensibilització”.

Etiquetes

-

Relacionat

Denúncia per una agressió homòfoba en una discoteca

Comentaris

Trending