Denúncia per una agressió homòfoba en una discoteca

Una noia i la seva parella han insultat i colpejat un jove a un local nocturn de Santa Coloma que, segons lamenta Diversand, no hauria actuat de “forma correcta”, ja que no va avisar la policia

-
-

L’associació Diversand, que defensa els drets del col·lectiu LGTBIQ al país, ha denunciat una agressió de caràcter homòfob que s’ha produït aquesta passada matinada a una discoteca d’Andorra la Vella. La víctima ha estat un noi que hauria rebut primer insults i posteriorment cops per part d’una jove i de la seva parella. Aquesta mateixa tarda, ha presentat denúncia davant la policia. Des de l’entitat, també s’ha denunciat la forma d’actuar dels responsables de seguretat del local, ja que no haurien trucat a la policia arran dels fets i s’han limitat a expulsar tant els agressors com la víctima.

Els fets han estat donats a conèixer per una de les testimonis i amiga del noi agredit via les xarxes socials. A l’escrit, denuncia que “estàvem fent cua al guarda-roba i, de cop i volta, una noia baixeta i rossa d’uns 20 i tants anys ha començat a mirar-nos i a dir coses irrespectuoses i homofòbes al meu amic”. Aquest, continua, “li ha demanat què li passava i la noia ha començat a insultar-lo” amb expressións com “Maricón de mierda”. Després, “li ha començat a pegar i a tirar per terra conjuntament amb el seu home”. La testimoni relata que la germana de l’agredit “s’ha posat al mig i també ha rebut per protegir-lo”.

Els fets no haurien provocat la intervenció de la policia, entre altres coses perquè no van ser requerits ni pels agredits ni pels responsables de la discoteca. Aquesta tarda, això sí, la víctima ha acudit al despatx del cos per formalitzar la denúncia. L’agressió, per ara, no ha comportat cap detenció.

Des de Diversand, també via xarxes, s’ha volgut denunciar els fets. Així, es deixa clar que “des de l’associació no tolerarem cap agressió (física o psicològica) de naturalesa homòfoba” i es refermen en un “no a la violència, no a la discriminació i no a l’homofòbia”.

La seva presidenta, Rocio Soler, ha lamentat la forma d’actuar del servei de seguretat de la discoteca que, explica, ha intervingut però únicament per aturar la baralla a l’interior del local i per expulsar tots els implicats –agressors i víctimes- a l’exterior. Allà hauria continuat la batussa. “El normal hauria estat que haguessin avisat la policia. L’actuació no ha estat correcta”, ha afirmat, tot remarcant que l’avís al servei d’ordre és el que pertoca “en qualsevol agressió”.

Soler també ha avisat que l’agressió demostra que Andorra no està lliure d’aquest tipus de situacions que contra les quals ha de lluitar, al seu entendre, tota la societat. “Hem de ser conscients que al país aquestes coses passen i moltes més vegades de les que es denuncien”, ha alertat. També ha deixat clar que des de Diversand es vol “acompanyar” a la víctima en “tot el que necessiti”.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending