La policia obre una investigació pel compte fals de Zara

Ja es treballa en el cas després de rebre la denúncia de la botiga pel que podria constituir un delicte d’obtenció o ús il·lícit de dades personals automatitzades, penat amb entre dos i cinc anys de presó

La botiga Zara a Andorra la Vella.
La botiga Zara a Andorra la Vella.

La policia ha obert una investigació arran de la denúncia presentada per la botiga de roba Zara per l’ús del seu nom en un perfil d’Instagram. Des d’aquest, i en resposta al missatge d’un usuari que recriminava que no s’emprés el català al canal, van donar una resposta on asseguraven que no tenien cap intenció d’utilitzar la llengua oficial d’Andorra perquè “no tothom la coneix”. Des de l’establiment, del grup Inditex, es va acudir al cos d’ordre per informar dels fets que podrien constituir, segons les fonts consultades, un delicte contra la intimitat i la inviolabilitat.

Els fets van generar aquest dilluns un important rebombori, especialment via xarxes socials. Tot arrenca arran que un internauta recriminés, via missatge privat, que un perfil, sota la denominació zaraandorra_) que pensava corresponia a la botiga només emprava en els seus anuncis el castellà i l’anglès. En la resposta, s’assegurava que el català, malgrat ser la llengua oficial del Principat, no és parlat per tota la població i que, en el futur, continuen emprant els altres dos idiomes.

Arran d’aquesta contesta, l’usuari va enviar un correu al Servei de Política Lingüística. També va explicar l’afer via xarxes, fet que va generar un intens debat. A la vegada, des de Zara es va negar que el compte fos seu i es va presentar una denúncia davant el servei de policia, tot posant en coneixement de les autoritats l’existència del perfil que, per cert, ja estava esborrat.

Arran de la denúncia, la policia ja ha obert una investigació que haurà d’intentar esbrinar qui estava al darrere del perfil en qüestió. Segons les fonts consultades, els fets podrien constituir un delicte contra la intimitat i la inviolabilitat. En concret, de l’obtenció o de l’ús il·lícit de dades personals automatitzades. Aquest està tipificat a l’article 184 del codi penal i estaria penat amb entre dos i cinc anys de presó.

Botigues al centre d'Andorra la Vella.

Relacionat

La polèmica per l’ús del català esquitxa Zara

Comentaris (2)

Trending