La policia investiga una onada de robatoris a Santa Coloma

Divendres es van produir quatre temptatives en un mateix bloc i dissabte suposadament els mateixos lladres van aconseguir entrar almenys en un pis i endur-se alguns objectes de valor

Zona de Santa Coloma on hi hauria hagut els furts.
Zona de Santa Coloma on hi hauria hagut els furts.
Per ara es consideren fets aïllats i sense relació amb cap altra onada de robatoris. Però la policia mira de posar fil a l’agulla per aclarir qui hi ha darrera d’una petita onada de robatoris i, sobretot, d’intents de robatori que hi va haver divendres i dissabte a Santa Coloma, a la zona del carrer del Cedre i del Castell de Sant Vicenç. Encara que les fonts policials consultades no ho han confirmat, molt probablement es tractaria de delinqüència local la que hi hauria rere els furts.

De fet, ha estat la investigació del furt consumat, que s’hauria donat dissabte, que ha permès detectar els quatre intents previs. En tots els casos hi hauria evidències de l’intent dels delinqüents d’obrir les portes tot forçant-ne els panys. En cap cas s’ha fet cap destrossa i per això les temptatives han resultat més complexes de confirmar malgrat que una vegada els investigadors han analitzat la situació hauria quedat clara la visita sense sort dels lladres.

Les quatre temptatives s’haurien produït en un mateix edifici, mentre que el furt amb força consumat s’hauria produït en un pis d’un altre immoble, però a la mateixa zona de Santa Coloma. En el pis on van aconseguir entrar els lladres, aquests s’haurien endut diners amb metàl·lic -la xifra no ha transcendit- i alguns objectes de valor. Malgrat que quantitativament el botí no seria molt important, qualitativament sí que és rellevant atès que es tracta d’habitatges on hi viuen famílies treballadores. Fins i tot en el pis on van aconseguir entrar els desconeguts el dany que s’hauria causat a la porta no seria notable.

La policia no ha practicat encara cap detenció encara que la investigació avança a bon ritme i hi ha elements que poden acabar confluint en una resolució relativament ràpida del cas. Les fonts consultades han assegurat que, ara mateix, amb els elements amb què treballen els investigadors, no hi hauria d’haver cap lligam amb les suposades dues onades de furts que hi va haver el cap de setmana de Carnaval: una que va afectar despatxos professionals de les parròquies centrals i una altra que va tenir com a focus d’interès domicilis particulars a Sant Julià.

Comentaris (3)

Trending