La policia investiga el suposat robatori en les caixes fortes d'una companyia asseguradora

Comentaris

La policia investiga el suposat robatori en les caixes fortes d\'una companyia asseguradora
La policia investiga el suposat robatori en les caixes fortes d\'una companyia asseguradora

La policia mira de treure l’entrellat d’un suposat robatori que hauria afectat, i no pas per poc, una asseguradora situada a la plaça de Sant Salvador, a tocar de l’església del Fener, d’Andorra la Vella. Els presumptes lladres -perquè per ara, una de les hipòtesis amb què es treballa és amb la possibilitat que haguessin estat dos o més individus i altament especialitzats o com a mínim que sabien molt bé el que havien de fer- haurien aconseguit obrir quatre caixes fortes situades en diferents llocs de les oficines de l’esmentada companyia. En xifres rodones, els suposats delinqüents s’haurien pogut arribar a endur uns 400.000 euros, segons fonts coneixedores de la investigació. No obstant això, fonts properes a l'empresa haurien minimitzat l'impacte del 'cop' i haurien parlat d'una sostracció molt inferior.

Els especialistes de l’àrea de policia criminal, és a dir, de l’àrea d’investigació, són els que estan estudiant el cas i analitzant tots els detalls que es van trobant per mirar d’aclarir els fets. La investigació s’està duent a terme amb moltíssim discreció. Per diversos motius. Per no crear alarma. Però també perquè s’és conscient de la complexitat que presenta el cas. I perquè es volen tenir clar tots els detalls abans d’anar fent passos. Les fonts consultades han reconegut que és del tot segur que com a mínim verbalment els responsables de l’asseguradora han denunciat els fets. Suposadament, els desconeguts haurien aconseguit obrir les caixes fortes la matinada de dissabte a diumenge.

Per motius de discreció i per tal de no perjudicar la investigació, els consultats no han pogut precisar com haurien accedit els lladres a l’interior de les instal·lacions de l’asseguradora. Sí, però, que quedaria clar que s’hauria actuat amb un alt nivell de precisió i de coneixement del local i de les caixes. Segons les fonts consultades, els dispositius de seguretat presentarien si fa no fa la mateixa fórmula ‘d’atac’ per aconseguir obrir-los. Quatre forats estratègicament realitzats que haurien permès deixar-ne al descobert el seu interior. Els investigadors sospiten que els assaltants deurien anar proveïts d’una soldadora probablement equipada amb un elèctrode de carboni. Amb aquesta eina els hauria resultat relativament senzill foradar la caixa metàl·lica. Els assaltants haurien actuat amb molta cura i sense aixecar sospites.

Els investigadors no haurien descartat cap hipòtesi i estan recopilant totes les dades possibles. Tant les possibles ‘marques’ que haguessin deixat els suposats lladres com altres detalls, no només referents a la presumpta actuació delictiva. També en relació a altres circumstàncies que puguin envoltar la companyia. La firma perjudicada va ser creada el 1984. I es considera que una “rara companyia d’assegurances andorrana” ja que “el capital pertany a una sola família a excepció d’una feble detenció de capital adquirida per una societat d’assegurances estrangera”. L’empresa afectada opera en el sector de les assegurances de les persones i de les empreses (accidents, incidents, riscos, responsabilitats i danys, etc…) i en temes d’inversions de vida i capitalització.

Comentaris

Trending