La policia espanyola preveu distingir la col·laboració de l'àrea d'investigació policial andorrana

Comentaris

La policia espanyola preveu distingir la col·laboració de l\'àrea d\'investigació policial andorrana
La policia espanyola preveu distingir la col·laboració de l\'àrea d\'investigació policial andorrana

En alguns sectors políticopolicials d’Andorra i Espanya hi ha certa sorpresa per un reconeixement que el cos nacional de la policia espanyola preveu fer, si no hi ha canvis de plans, els propers dies a l’actual director adjunt de la policia andorrana i màxim responsable de l’àrea de policia criminal Miquel Àngel Barbolla. La previsió inicial, que segons les fonts s’hauria de confirmar aquest dilluns, és que Barbolla pugui rebre dimarts mateix a Barcelona un dels distintius que es lliuren a l’Estat espanyol a petició dels cossos de seguretat a aquelles persones que han ofert una important col·laboració o cooperació amb el cos sol·licitant.

Barbolla és des de principi del 2015 el responsable de l’àrea d’investigació de la policia andorrana. Amb anterioritat ja va participar de diferents equips directius del cos d’ordre amb altres responsabilitats. Especialment, i just abans d’arribar a la direcció de la policia criminal, Barbolla havia estat el responsable de l’àrea tècnica i administrativa de la policia. Encara abans, i en l’equip que lideraven Joan Ramon Peralba i Pere Gispert, Barbolla s’havia encarregat de la coordinació de la policia de proximitat, des les patrulles que atenen al carrer.

Miquel Àngel Barbolla va arribar a la responsabilitat actual després de la renúncia, en el tram final del 2014, de l’oficial Jordi Torres, que s’havia incorporat a la direcció amb l’arribada de Jordi Moreno al capdavant del cos i que es va fer càrrec del departament d’investigació. Davant el debat sobre la jubilació i altres eventuals diferències, Torres va preferir prejubilar-se i entrar a treballar al sector privat.

Les fonts políticopolicials que han mostrat la seva sorpresa i neguit han destacat el fet que aquest reconeixement arribi just quan diversos comandaments de la policia nacional espanyola estiguin enmig de la polèmica per les presumptes amenaces a dirigents de BPA. I just, també, poc després que diversos integrants de la família Pujol, començant per Marta Ferrusola i l’hereu Jordi Pujol, hagin presentat una querella criminal contra el comissari Marcelino Martín Blas i l’agregat d’Interior a l’ambaixada espanyola a Andorra, l’inspector del mateix cos policial, Celestino Barroso.

Comentaris

Trending