La Justícia ensenya una mica més la porta de sortida al Punt de Trobada

El Tribunal de Corts ‘reconfirma’ l’arxiu de la querella presentada pels Cachafeiro contra els Mallol i els Pérez per suposada estafa via simulació contractual

Una imatge de l\'exterior del centre comercial lauredià.
Una imatge de l\'exterior del centre comercial lauredià.
Els actuals rectors del Punt de Trobada estan una mica més fora que dins de l’edifici bastit sobre la propietat de la família Mallol, a Sant Julià. El Tribunal de Corts acaba de ‘reconfirmar’ l’arxiu de la querella que els Cachafeiro, titulars del conegut hipermercat lauredià, havien presentat contra la propietat del terreny i els màxims responsables de Pyrénées als quals els acusava d’intentar estafar-los via la simulació d’un contracte que els querellants consideren inassumible i amb clàusules lleonines. 

La Batllia ja havia arxivat la querella concloent que no hi havia motius per considerar fraudulent el contracte i, per tant, en considerar que no hi cabia la suposada estafa denunciada. També el Tribunal de Corts va confirmar l’arxiu donant per vàlids els arguments de la primera instància i al·legant que els Cachafeiro, amb la querella, amb l’activació de la via penal, l’únic que pretenien era crear una maniobra per aturar la via civil, que és la que ha d’acord, o no, el desnonament sol·licitat pels Mallol atès que el contracte d’arrendament del terreny pactat fa més de tres dècades ja està més que esgotat.

Ara, seguint els tràmits processals, el Tribunal de Corts s’ha hagut de pronunciar novament arran d’un incident de nul·litat dels actuals explotadors del Punt de Trobada. I tot recordant que ells ja han resolt amb anterioritat i que hi ha un informe, una mena d’estudi de mercat elaborat per la consultora Gaudit, que estableix que el preu del lloguer pactat entre els Mallol i Pyrénées entra dins d’una lògica empresarial atesos les xifres que es mouen en el mercat immobiliari del Principat, donen per reconfirmat l’arxiu de la querella.

Per tant, el procés s’acosta una mica més a la fi i en un moment o altre, i tal i com han demanat ja els Mallol, la sala civil del Tribunal Superior haurà d’acordar si entra a decidir ja sobre el fons de la qüestió o no ho fa. I aquest fons de la qüestió no és cap altre que pronunciar-se sobre ‘l’expulsió’, el desnonament, sol·licitat pels propietaris del terreny dels titulars del negoci. És a dir, si s’ha de fer fora els Cachafeiro del Punt de Trobada.

Processalment, encara queda camí per córrer en la via penal. Els Cachafeiro recorreran en apel·lació contra l’aute que confirma la confirmació de l’arxiu. Després, i el funció de què dicti el Tribunal Superior, encara hi cabrà l’empara davant el Tribunal Constitucional. Tot un embolic jurídic, si es vol dir així, que no treu, en absolut, la incertesa que es viu al Punt de Trobada i el fet que la Justícia, encara que sigui a poc a poc, vagi ensenyant la porta de sortida als Cachafeiro.

Comentaris

Trending