La situació fa dies que està creant un notable malestar especialment entre alguns dels dirigents de Saetde. I la situació ha esclatat avui per una doble via. El màxim responsable de la societat en primera persona, Joan Viladomat, s’ha plantat al Tarter per desfer la filera de cons que hi havia novament col·locada a l’altura de l’aparcament exterior i sense barrera, i després d’explicar als agents de circulació que aquella acció -la de plantar els cons- no era adequada ha començat a convidar els conductors que ho volguessin a continuar la marxa cap a Soldeu, Grau Roig o on desitgessin.
A més a més, segons fonts properes a Saetde, han assegurat que durant la Taula de Mobilitat, la cònsol major d’Encamp, Laura Mas, hauria manifestat el seu malestar pel fet que des de principi de temporada, pràcticament cada dia, des de la rotonda de Ransol i fins poc després de l’accés a l’aparcament del Tarter, s’hi col·loqui gairebé cada matí la filera de cons esmentada. Hauria recordat la cònsol que es tracta d’una carretera general i que no pot ser que el servei de circulació adopti mesures que no tenen cap lògica des de l’estricte prisma de la mobilitat, que hauria de ser el que ha d’imperar.
La cònsol major d’Encamp hauria expressat durant la reunió de la Taula de Mobilitat la seva indignació i estranyesa perquè els agents de circulació canillencs ‘gestionin’ una carretera general
La tensió exemplificada per les dues accions, l’esclat de Viladomat i la ‘denúncia’ de Mas, hauria quedat més que evidenciada, segons les fonts. Des de Saetde, segons fonts properes a aquesta societat, fa dies que es troben que clients que tenien reserves fetes amb monitors de Grau Roig, per exemple, truquen a les centraletes o als telèfons de contacte advertint que s’han quedat encallats al Tarter o que s’han trobat que els han convidat a accedir a Grandvalira per aquella entrada i o bé anul·len les classes o bé comuniquen que aniran amb retard, perquè hi ha qui té allotjament reservat ja sigui a Grau, ja sigui al Pas, i no es pot pas quedar al Tarter.
Fonts no oficials properes a Ensisa han reconegut que la tensió entre les dues societats es nota, es palpa. Fins i tot entre alguns grups de treballadors. No pas tots ni menys encara entre tots els àmbits professionals, entre la majoria dels qual regna la cooperació. Però traspua aquesta ‘guerra’ per aconseguir retenir esquiadors tot atraient-los als accessos o, després, intentant fer-los passar el major temps possible de la jornada en les pistes d’un sector o de l’altre.
Les fonts de l’entorn d’Ensisa citades han recordat que els aparcaments dels telecabines de Canillo i de Soldeu, que en principi són de pagament, acaben esdevenint gratuïts amb el forfet de dia o de temporada. Altres consultats han explicat que els nous espais d’aparcament que hi ha a sota de la plataforma esquiable han experimentat una baixa ocupació tot i el bon comportament que en general ha experimentat el sector de l’esquí aquest Carnaval i els bons índexs que ha experimentat Grandvalira.
Les fonts també han indicat que l’acció dels cons del Tarter es va accentuar a partir que l’arrencada de la temporada hauria deixat clar que el sector encampadà del domini estava atraient més esquiadors que no el canillenc. La ‘guerra dels pàrquings’, segons fonts en aquest cas properes a Saetde, no seria l’única arma que s’estaria emprant des d’Ensisa per derivar esquiadors (o operadors turístics) que normalment optaven per les pistes encampadanes perquè es quedin a Canillo. Però, ep, que sigui Ensisa qui ara potser colla més no vol dir que Saetde estigui lliure de tota culpa.
Comentaris (22)