La degradació de la façana de l'hotel Pol obliga a posar-hi xarxes de protecció

El comú de Sant Julià de Lòria ha concedit el permís d'obres menors a l'edifici que està tancat

-
-
L'emblemàtic hotel Pol de Sant Julià de Lòria comença a patir els estralls dels anys de tancament i de la manca de manteniment. Els efectes són ben evidents a la façana de l'avinguda Verge de Canòlich i els actuals propietaris han instal·lat unes xarxes de protecció per evitar que elements de la façana caiguin al carrer.

La col·locació de les proteccions ha comptat amb l'autorització del comú que va concedir el permís d'obres menors i els treballs han anat a càrrec de la propietat, la família Cachafeiro que va ser la guanyadora de la segona subhasta per adquirir la finca.

La licitació pública es va dur a terme el 2 d'octubre del 2018 i finalment el preu va rondar els 3,5 milions d'euros, la meitat del fixat a la primera subhasta que es va situar al tomb dels 6,25 milions i va quedar deserta. L'edifici es va traspassar del'entitat bancària Crèdit Andorrà a la família Cachafeiro. El projecte passa per fer-hi pisos però ha passat més d'un any i l'edifici continua tancat amb pany i forrellat.

El fet que aquest edifici i altres de Sant Julià de Lòria estiguin en la mateixa situació pot ser un dels temes de debat durant la pròxima campanya de les eleccions comunals a la parròquia laurediana. En la mateixa situació estan l'hotel Germà, La Pubilla, el Coprínceps o el Bellavista. En el cas del Coprínceps hi ha hagut caiguda de pedres de la façana i incursions de persones al seu interior. A banda d'hotels, cal esmentar també el deteriorament d'algunes construccions de la plaça Major i del seu entorn.

Comentaris (3)

Trending