La declaració d'intencions entre Encamp i Saetde continua sent sols intencions

Comentaris

La declaració d\'intencions entre Encamp i Saetde continua sent sols intencions
La declaració d\'intencions entre Encamp i Saetde continua sent sols intencions

La sessió extraordinària del comú d’Encamp monogràfica sobre la declaració d’intencions relativa a Saetde i les inversions al Pas de la Casa ha aportat més ombres que no pas llum. L’únic de nou, per dir-ho d’alguna manera, ha estat la invitació per part del cònsol major, Jordi Torres Arauz, als representants dels dos grups de l’oposició (Ld’A Independents i PS) a participar en les negociacions que s’estarien duent a terme tendents a poder formalitzar jurídicament els acords d’intenció adoptats el setembre passat. “Però no sabem ni tan sols si hi ha negociacions i si hi són, quines són”, ha explicat el conseller socialdemòcrata Joan Sans. “Formalment no hem aclarit res de res”, ha manifestat el portaveu liberal Jordi Troguet.

La majoria demòcrata s’ha negat a retirar l’acord tal i com ha demanat l’oposició. Liberals i socialdemòcrates entenen que si el document aprovat el setembre establia que en tres mesos s’havien d’implementar les mesures i els instruments legals tendents a fer possible les intencions inicialment exposades, i aquell termini s’ha esgotat, doncs la declaració no és vigent. Torres Arauz, però, considera que en ser un acord d’intencions, les intencions continuen vigents i no cal retirar res. La majoria comunal no ha aportat ni una sola dada ni un sol document. Troguet i Sans han lamentat que la majoria continuï emparant-se en la confidencialitat per negar qualsevol cosa.

El conseller liberal ha explicat que estan disposats a col·laborar, però sempre que hi hagi transparència i es pugui compartir la informació i la documentació. No pas a cegues. En general, la celebració de la sessió plenària “no els ha sentat bé”. I, segons el conseller socialdemòcrata, “el debat ha estat estèril”. Troguet encara hi ha afegit: “La reunió s’ha fet per fer-nos contents i perquè la llei estableix que si se sol·licita s’ha de fer. Però res més. Perquè no han donat res de res.” La declaració d'intencions, doncs, continua sent, fins i tot, més intencions que declaració.

Comentaris

Trending