La consellera Laura Mas s’autodescarta com a candidata d’UP DA a les comunals

La responsable de Circulació, Aparcaments i Via Pública havia generat un consens espontani inicial per rellevar Jordi Torres Arauz però considera que encara no és el seu moment

Laura Mas Barrionuevo és responsable de Circulació, Via Pública i Aparcaments.
Laura Mas Barrionuevo és responsable de Circulació, Via Pública i Aparcaments.
La consellera de Circulació, Aparcaments i Via Pública del comú d’Encamp, Laura Mas, s’ha autodescartat com a possible candidata a encapçalar la candidatura d’Units per al Progrés (UP) i Demòcrates per Andorra (DA). El comitè encampadà hauria començat a preparar les eleccions comunals del desembre i en una primera anàlisi, Mas assolia un grau de consens força important per succeir Jordi Torres Arauz al capdavant de la llista. Però l’actual consellera no se sent hores d’ara preparada per assumir el repte.

Segons les diverses fonts consultades, malgrat que Mas no hauria negat que li podria fer il·lusió poder arribar a ser cònsol de la parròquia, considera que encara no és el seu moment i que ha d’agafar més experiència. Per tant, no el que sí que no es pot pas descartar és que tingui un notable protagonisme en qualsevol candidatura que s’acabi configurant. Els demòcrates encampadans s’haurien donat un parell de setmanes abans de tornar-se a reunir i començar a fer bullir l’olla. És a dir, per posar uns quants noms sobre la taula de persones que puguin agafar les regnes de la formació.

Formalment, segons les fonts, encara no s’hauria debatut sobre la conveniència o no d’acudir als comicis aliats amb Liberals, repetint el pacte que va permetre segellar l’acord de coalició a tres bandes a Govern. En principi, però, UP no és massa procliu -fins i tot més aviat contrària- a estendre ponts cap als liberals, que en principi perdrien per a un eventual lideratge qui va ser el seu darrer candidat, Jordi Troguet, que segons les fonts preferiria mantenir-se en una segona línia política. A Encamp seria de les parròquies on ara per ara més complicada es veu una possible entesa.

On segur que també hi haurà canvis és al Partit Socialdemòcrata (PS). Les diferències internes apartaran en principi de l’activitat política de primer ordre qui durant vuit anys ha estat la cara més visible de la formació a Encamp. Joan Sans no optarà per tercera vegada a l’elecció. Més enllà de la seva voluntat, l’aparell del partit l’hauria mig arraconat i tot apunta que serà David Ríos la persona que encapçalarà la llista. De fet i justament, són Sans i Ríos els qui, entre altres, no s’avenen.

Comentaris (4)

Trending