El Tribunal de Corts torna a deslligar el ‘cas BPA’ de les martingales de la ‘policia patriòtica’

La sala que jutja la causa general que va derivar en la intervenció de l’entitat bancària limita l’afer a l’operativa de Pallardó i manté que “no hi ha cap impediment” per seguir amb la vista tot i les darreres novetats relatives a la denominada ‘Operació Catalunya’

Enric Anglada, magistrat del Tribunal de Corts.
Enric Anglada, magistrat del Tribunal de Corts. Toni Solanelles

La sala que jutja la causa general del ‘cas BPA’ insisteix a deslligar el que s’està avaluant en la vista que fa mesos que dura de les suposades martingales que hauria comès la ‘policia patriòtica’ espanyola a Andorra. Un dels advocats defensors dels processats en la causa ha posat de relleu aquest dimarts, en l’inici de la sessió judicial, que hi ha hagut circumstàncies noves, lligades a la denominada ‘Operació Catalunya’, que podrien tenir incidència per al ‘cas BPA’. El lletrat ha fet notar que és possible que en els propers dies es plantegi algun tipus d’acció derivada d’aquestes novetats.

L’advocat en qüestió ha remarcat la condemna per revelació de secrets contra l’ex-director adjunt operatiu de la policia nacional espanyola Eugenio Pino en el marc de la causa que afecta la família Pujol i també ha posat en relleu les manifestacions en una emissora de ràdio catalana del president del Tribunal de Corts, Josep Maria Pijuan, en què aquest admet l’existència d’irregularitats policials amb l’objectiu d’incidir en unes eleccions a Catalunya, entre altres coses.

El lletrat ha explicat que “les circumstàncies ex-novo” poden “produir una incidència important” en la causa o les causes que s’estan jutjant al Principat, que derivarien d’aquelles extorsions que haurien proferit membres d’aquella ‘policia patriòtica’, que en el seu moment “era un concepte eteri però que ha passat a ser un concepte real, existent i fins i tot hi ha condemnes per a aquesta ‘policia patriòtica’”. Per tant, ha insistit, “posa de manifest la real existència d’una para-policia” espanyola que hauria intervingut coaccionant dirigents de BPA.

El magistrat Josep Maria Pijuan presidint el tribunal jutjador del 'cas BPA' a l'inici de les vistes.

Relacionat

El magistrat de Corts que nega l’‘Operació Catalunya’ a Andorra maleeix la ‘policia patriòtica’

El president de la sala, Enric Anglada, ha explicat que el tribunal està al corrent dels fets exposats pel lletrat i ha manifestat que són uns fets que “s’estan investigant en una altra causa, no ens correspon a nosaltres, estem només centrats en l’afer” derivat de la causa general, que “en un primer moment es va dir causa BPA, que després va passar a ser causa Gao Ping i ara estem centrats en l’operativa de Pallardó”.

En cap cas no es té en compte que aquest cas és el resultat de les accions que es van dur a terme per intervenir el banc i poder accedir als seus budells i posar al ‘descobert’ totes les operatives, amb una auditoria de milers d’hores i euros de cost que encomanda a PricewaterhouseCoopers va analitzar compte per compte tots els clients del banc. Sense fer referència a aquest fet, Anglada ha afirmat que tot i les novetats relatives a la ‘policia patriòtica’ i l’‘Operació Catalunya’ “no ha vist cap impediment” perquè la vista oral tiri endavant.

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending