La reincidència porta dos homes a la Comella

Tots dos van ingressar al centre penitenciari dimarts; un per ser enxampat amb una ordre judicial d’expulsió activa i, l’altre, perquè se li ha revocat una condemna condicional derivada d’una alcoholèmia

El centre penitenciari vist des de la Seu de la Justícia.
El centre penitenciari vist des de la Seu de la Justícia. Toni Solanelles

Dos homes han ingressat els darrers dies al centre penitenciari arran de reincidir en els seus comportaments anòmals. En un cas, un va tornar al país tenint activa una ordre judicial d’expulsió gràcies a la qual havia evitat anteriorment entrar a la Comella i, en el segon fet, se li ha convertit en ferma una pena inicialment condicional derivada d’una alcoholèmia.

Tots dos homes haurien ingressat dimarts a la presó, en dos processos distints. Un se’l va detenir a la frontera del Pas. En ser controlat es va detectar que tenia una ordre d’expulsió que substituïa una condemna condicional prèvia. Se’l va posar a disposició judicial i la Batllia no va poder fer gran cosa més que veient l’incompliment, enviar l’home cap a la Comella.

En el segon cas no va caldre ni posada a disposició judicial perquè hi havia una ordre de detenció i ingrés al centre penitenciari. La policia va localitzar aquest segon home accedint al país per la frontera del Riu Runer. Se li havia revocat una pena condicional prèvia i en conseqüència, només ésser detingut, compliment el manament judicial se’l va traslladar al centre penitenciari, on aquest home de 65 anys no és el primer cop que està.

Comentaris (1)

Trending