Quinze mesos a dormir a la presó per tres condemnes passades arran d’una alcoholèmia

El Tribunal de Corts revoca les penes condicionals a un jove multireincident -amb un notable passat relacionat amb les drogues- però ara camí suposadament de reinserir-se perquè el fiscal no li perdona ni que el Superior fos tolerant amb ell ni que a l’abril l’enganxessin begut al volant

Un control d'alcoholèmia.
Un control d'alcoholèmia. POLICIA D'ANDORRA

Si no ho esmena el Tribunal Superior -perquè almenys per dues de les revocacions segur que hi haurà recurs en contra de la resolució notificada aquest migdia- un home amb un llarg historial d’antecedents i, sobretot, que al 2017 va ser enxampat amb una pedra de cocaïna de més de vint grams, haurà d’anar a dormi una llarga temporada a la presó després que al mes d’abril se’l detingués per conduir anant begut. O, com a mínim, donant una taxa d’alcoholèmia superior a 0,8 grams d’alcohol per litre de sang.

Aquesta detenció va servir la fiscalia per demanar la revocació de les condemnes que tenia en condicional. Tres de diferents. Una d’elles la relativa a la pedra de cocaïna que li van trobar al cotxe després que una patrulla acudís a Canillo a posar pau en una discussió entre diverses persones. Arran d’aquell cas va estar pràcticament un any a la presó de manera preventiva. La fiscalia volia que hi estigués més temps. Però al final el Superior, veient que suposadament l’home, amb una dotzena d’antecedents, havia pres un bon camí, va condemnar-lo a divuit mesos de presó dels quals ferms els ja complerts.

Control d'alcoholèmia.

Relacionat

Una alcoholèmia pot fer tornar a la presó un home amb antecedents per tràfic de drogues

Aquella sentència va treure de polleguera la fiscalia, que no li’n perdona ni una. D’aquí que a partir de l’alcoholèmia del mes d’abril, el ministeri públic sol·licités la revocació de les penes condicionals. Tres de diferents. De drogues i per un delicte de lesions. El Tribunal de Corts ha notificat aquest migdia la seva resolució. I li revoca totes les condicionals -que almenys en el cas principal, i ja durant la vista, la defensa va argumentar que la sentència no contemplava termini de suspensió, per tant, no s’hauria d’arrossegar cap pena en el temps- i el porta, ja sia en règim de semillibertat, ja sia en arrest nocturn, de nou al centre penitenciari.

Per un cas tres mesos d’arrest nocturn, per un altre sis mesos de semillibertat (que vol dir anar a la presó en els moments i dies que no es treballa) i per l’últim cas sis mesos més de semillibertat. Era el màxim que demanava la defensa, semillibertat perquè pogués continuar treballant (de fet, l’implicat no s’ha presentat a la notificació de les sentències perquè estava treballant). Però conscient que pot suposar una reculada en la reinserció de l’home. En fi, hi haurà recurs i el Superior que tan poc ‘estima’ la fiscalia en aquest cas haurà de decidir.

Comentaris

Trending