Quatre anys ferms i vint d’expulsió pel veí del Pas de la Casa empresonat per pedofília

L’home que va ser detingut al febrer després de mesos d’investigació ha acceptat aquest dimecres una condemna per la via ràpida per no arriscar-se a què el Tribunal de Corts li imposés una pena major

Una imatge de l'interior de la Seu de la Justícia.
Una imatge de l'interior de la Seu de la Justícia. Toni Solanelles

Quatre anys ferms de presó -que amb els beneficis penitenciaris podran ser-ne uns tres- i vint anys d’expulsió del Principat. Aquesta és la condemna que la batlle instructora del cas d’un veí del Pas de la Casa acusat de pedofília ha imposat aquest dimecres al ja penat. L’home, de 41 anys en el moment de la detenció, ha acceptat la proposta de condemna per la via ràpida davant el temor que el Tribunal de Corts li pogués imposar més endavant una pena major.

L’home, ja quan va ser detingut després de mesos d’investigació per part de la policia arran de diverses alertes de grups internacionals de lluita contra la pornografia infantil, ja va reconèixer sense embuts que era consumidor d’imatges pedòfiles. I va lliurar tot de dispositius deixant entreveure als investigadors, que sí, que hi trobarien el que suposaven. Davant d’aquest fet, i pendents d’analitzar el contingut de tots els dispositius, la batlle instructora va enviar l’home a la presó acusat de visionar, emmagatzemar i fins tot compartir imatges i vídeos altament abominables on apareixien menors, i molt menors en alguns casos, que eren agredits sexualment per adults. Nenes i nens, tan hi feia.

La Batllia disposa des de fa dies d'un informe elaborat, entre altres, pel grup de delictes tecnològics de la policia.

Relacionat

L’anàlisi dels dispositius d’un suposat pedòfil del Pas revela que ja no en tenia prou amb imatges

La investigació ha anat avançant i l’anàlisi dels dispositius comissats va permetre trobar, en xifres rodones, uns tres mil arxius de diversa naturalesa però tots amb imatges molt explícites d’abusos a menors. Els investigadors, però, i segons un informe del qual la Batllia fa alguns mesos que en disposa, també van descobrir analitzant missatges intercanviats per l’acusat amb interlocutors forans a través de la missatgeria de diverses aplicacions socials, que l’home ja no en tenia prou amb veure. Que volia passar a l’acció. De pedofília a pederàstia.

Per això que davant el risc que se’l pogués acabar jutjant amb fets més greus que els inicialment atribuïts, quan gairebé per sorpresa la batlle instructora ha proposat tancar el cas per la via de l’ordenança penal, el processat ha acceptat, segons les diverses fonts consultades. Els quatre anys sumen les condemnes imposades per diversos comportaments il·lícits i corresponen, com a molt, a la meitat del que se li podria haver arribat a imposar en el cas que l’afer hagués acabat al Tribunal de Corts. L’home ja hauria estat ingressat aquesta mateixa tarda al mòdul de penats del centre penitenciari.

Comentaris

Trending