El pres de la fuga demana que se l’alliberi en haver complert bona part de la pena

El juliol se’l va condemnar a un any de presó ferma pels furts amb força que havia protagonitzat en un parell de restaurants dotze mesos abans

Moment de la detenció del pres en ser avortada la fuga a la llera del riu, a Santa Coloma.
Moment de la detenció del pres en ser avortada la fuga a la llera del riu, a Santa Coloma. ARXIU

El pres que malauradament es va fer ‘famós’ en fugar-se l’octubre de l’any passat del centre penitenciari, José Luís Tribaldos, ha sol·licitat la llibertat condicional en haver superat ja les cinc sisenes parts de la condemna dictada el juliol pel Tribunal de Corts pels furts amb força que va protagonitzar el juliol del 2019 en un parell de restaurants d’Andorra la Vella i que van ser els que el van portar a la presó.

Malgrat que la seva conducta ha estat més aviat dolenta durant tot el temps que ha estat ingressat a la Comella, com que hi té dret, Tribaldos ha fet la demanda i ara espera que els tribunals resolguin. Si se’l deixa en llibertat provisional, el reclús immediatament haurà de deixar el Principat i no hi podrà tornar a entrar durant vint anys, que és el termini d’expulsió imposat. Si amb posterioritat se’l tornés a enxampar pel que fos a Andorra, hauria de tornar a entrar a la presó per complir la part condicional d’un any més d’internament.

Un cotxe de policia arriba en les immediacions de Prada Casadet, on s'han notificat les sentències.

Relacionat

Un any de presó ferma per al pres de la fuga pels robatoris en bars que el van dur a la Comella

Tribaldos compliria definitivament la condemna imposada en ferm el novembre. I és que malgrat que se’l va detenir el juliol del 2019, a l’any pels furts se li han de sumar els sis mesos que ja va complir per la fuga avortada. El Tribunal de Corts va absoldre el delinqüent del furt amb escalament en casa habitada, a l’avinguda Meritxell, del qual també se l’acusava. I és que ja va quedar clar durant la vista que els elements que es tenien per sostenir aquesta darrera acusació eren enormement dèbils.

Comentaris

Trending