Un any de presó ferma per al pres de la fuga pels robatoris en bars que el van dur a la Comella

El Tribunal de Corts ha absolt José Luis Tribaldos del furt amb escalament en casa habitada que la fiscalia li atribuïa i que ja durant el judici es va evidenciar que estava molt poc provat

Un cotxe de policia arriba en les immediacions de Prada Casadet, on s'han notificat les sentències.
Un cotxe de policia arriba en les immediacions de Prada Casadet, on s'han notificat les sentències. Toni Solanelles

El pres més famós de la història penitenciària recent d’Andorra, el valencià d’origen andalús José Luis Tribaldos, ha estat condemnat aquest dijous a un any de presó ferma pels robatoris comesos el juliol de l’any passat en un parell de bar-restaurants de la zona de Prada Ramon d’Andorra la Vella. Només el seu mal comportament a la Comella pot impedir que surti ben aviat del centre penitenciari.

La fiscalia pretenia que estigués quatre anys i mig entre reixes. Entre altres coses, però, l’acusava d’un furt amb escalament en un domicili habitat de l’avinguda Meritxell. Malgrat que a Tribaldos se li van trobar al damunt, quan va ser detingut amb un elevat estat d’embriaguesa, algunes de les joies sostretes en aquell habitatge, durant la vista va quedar clar que els elements que tenia la representació del ministeri públic eren molt dèbils. En cap moment es podia situar realment Tribaldos en aquell pis.

batllia tribaldos

Relacionat

L’home que és 'immune' al Trankimazin

I, efectivament, el Tribunal de Corts l’ha absolt per aquella acusació però, en canvi, i com el mateix acusat havia reconegut -de fet, se’l va arrestar just dormint la mona en un portal que queda entre restaurant i restaurant on havia entrat de males maneres per consumir-hi alcohol i robar-hi tot el que va trobar fent malbé almenys en un cas diversos espais de l’establiment- se l’ha condemnat pels furts en els bars.

En concret, se’l condemna a dos anys de presó, només, però, un dels quals ferms. S’hi afegeixen vint anys d’expulsió del Principat i se’l condemna a indemnitzar en 2.600 euros el propietari d’un dels locals afectats. Tribaldos, però, ja es va declarar insolvent durant la vista. L’home està empresonat des del juliol de l’any passat. Per tant, ara faria l’any que està entre reixes. Però cal tenir en compte que des de final d’octubre fins a l’abril va complir condemna per la fuga que va protagonitzar.

-

Relacionat

El pres de la fuga avortada demanarà al trasllat un cop sigui condemnat pels furts que van originar la seva detenció

En un judici ràpid se li van imposar sis mesos de presó ferma per crebrantament de condemna. A més, a nivell disciplinari se li han anat imposant altres sancions al marge de què per la seva conducta altament conflictiva dins de la presó -amb un intent fins i tot a través d’un germà seu que té empresonat a Granada d’introduir droga a la Comella- fa que se li hagin obert altres petites causes. Per això és improbable que ara per ara la seva defensa sol·liciti el seu alliberament provisional.

Comentaris

Trending