Multes de 750 euros per als detinguts en la batussa amb la policia al Pas de la Casa

La Batllia imposa una pena d’arrest condicional i els quatre homes, que formaven part d’un mateix grup que havien vingut a Andorra des de França a esquiar, han recuperat la llibertat després de fer una aportació global de 1.500 euros en qualitat de responsabilitat civil

Un cotxe de la policia en les immediacions de la Seu de la Justícia.
Un cotxe de la policia en les immediacions de la Seu de la Justícia. Toni Solanelles

Els quatre homes que van ser detinguts la mitjanits de diumenge a dilluns en el marc d’una batalla campal amb agents de policia que van acudir a una alerta procedent d’un local d’oci nocturn del Pas de la Casa han recuperat la llibertat després de ser condemnats per la via ràpida. Fonamentalment, i més enllà d’un pena d’arrest condicional, cadascun dels arrestats han hagut d’abonar 750 euros de multa i, de forma solidària, han hagut de dipositar 1.500 euros per poder respondre a la responsabilitat civil.

De fet, els detinguts han fet els abonaments preceptius aquesta mitjanit passada i han quedat en llibertat. Com que la pena restrictiva de la llibertat és condicional, no ha suposat ni tan sols l’expulsió per la via jurisdiccional. Ara bé, és previst que per la via administrativa sí que es promogui l’expulsió del Principat d’aquests quatre homes, de 24, 28, 30 i 49 anys, respectivament. Tots quatre formaven part d’un mateix grup -familiars i amics- que havien vingut al Principat des de França per passar unes jornades d’esquí. Els quatre i altres integrants del grup van acudir al local esmentat, a la zona del carrer Bearn del Pas de la Casa, i un d’ells va començar a buscar les pessigolles al porter de l’establiment.

La batussa va tenir lloc al carrer Bearn.

Relacionat

Una batalla campal al Pas de la Casa acaba amb quatre turistes detinguts i tres policies danyats

Mobilitzada la policia, va ser amb l’arribada dels agents que tot plegat va sortir de mare. I la batussa va ser molt important, amb agressions cap als funcionaris, tres dels quals van patir lesions de diversa consideració. Segons les fonts judicials consultades, si finalment tot plegat s’ha tramitat com una contravenció penal és perquè no es van considerar de gran rellevància ni gravetat.

Amb 1.500 euros s’haurà de compensar totes les despeses que les agressions hagin pogut causar, inclosos uns danys en alguns dels vehicles policials. Els acusats, entre tots ells, portaven prop de 7.000 euros en efectiu, amb la qual cosa van poder fer efectives les multes i altres imposicions incloses en la condemna establerta via ordenança penal per la Batllia.

Comentaris

Trending