Una batalla campal al Pas de la Casa acaba amb quatre turistes detinguts i tres policies danyats

L’avís que un porter d’un establiment de la localitat fronterera havia estat agredit per un grup de ciutadans francesos va derivar en un enfrontament amb els efectius policials al carrer Bearn

La batussa va tenir lloc al carrer Bearn.
La batussa va tenir lloc al carrer Bearn. ARXIU

L’advertència d’un treballador -porter- d’un local d’oci nocturn del Pas de la Casa que havia estat agredit per l’integrant d’un grup de persones que estava buscant brega ha acabat causant una important batalla campal aquesta passada mitjanit al carrer Bearn de la localitat fronterera. El resultat de tot plegat ha estat quatre turistes francesos detinguts i tres agents de policia amb lesions diverses sofertes durant l’enfrontament. Dues patrulles policials i una dotació de GSMO han hagut d’intervenir per mirar d’aplacar la batussa.

Els detinguts tenen 24, 28, 30 i 49 anys i se’ls acusa de ser els presumptes autors de delictes contra la funció pública, contra l’honor, contra la llibertat i contra la integritat física. A banda de l’agressió que un d’ells hauria proferit al porter del local d’oci, a tots plegats se’ls atribueixen comportaments anòmals per la seva reacció contra els policies. Els agents els van detenir a les 23.45 hores després que una patrulla constatés que els porters d’un establiment de la localitat tenien problemes amb un grup de persones.

Un dels treballadors assegurava que una d’aquestes persones, l’home de 28 anys, l’havia agredit i amenaçat. Quan els agents es van disposar a controlar el presumpte agressor, aquest no va voler identificar-se, i va començar a alterar-se i resistir-se amb força. En el moment que van procedir a emmanillar-lo, un segon home, el de 24 anys, va atacar un dels policies des del darrere.

Les dues patrulles que normalment operen a la població encampadana les nits d’hivern més una unitat de GSMO van haver-se de desplegar per intentar contenir la batussa

Els agents van acabar controlant-los, però durant tot el procés, un tercer home, el de 49 anys, va intentar impedir-ho enfrontant-se i amenaçant amb actitud agressiva els altres policies que es trobaven assegurant la zona. Mentrestant, un altre agent estava controlant el quart home, de 30 anys, perquè no accedís a la zona de control, en un indret de confluència d’accessos a diversos locals de restauració i de copes del Pas de la Casa.

Aquest home de 30 anys també es mostrava molt alterat i amb una actitud desafiant. Un cop semblava que s’havia calmat, el van deixar marxar, però va tornar corrents llençant-se sobre els policies per impedir l’arrest del tercer individu. És per aquest motiu que també se’l va acabar detenint. En tot moment va oposar resistència i va insultar els policies, segons un comunicat oficial.

Tres dels agents, com ja s’ha dit, van patir lesions i danys durant la intervenció. També alguns vehicles policials van quedar malparats. La primera patrulla va haver de demanar el suport de més efectius -una segona patrulla i el grup de GSMO operatiu al tomb del Pas- davant la delicada situació amb què es va trobar.

Comentaris (7)

Trending