Multa i arrest condicional per als dos seguidors de la selecció polonesa detinguts a Andorra

Si mai tornessin al Principat i tornessin a desobeir o injuriar agents de l’autoritat haurien d’ingressar al centre penitenciari

Aficionats polonesos es van enfilar en edificis propers al camp per poder veure el partit.
Aficionats polonesos es van enfilar en edificis propers al camp per poder veure el partit.

La Batllia ha imposat una multa econòmica i un arrest condicional als dos seguidors de la selecció polonesa de futbol que van ser detinguts divendres al tomb del partit que va disputar el seu combinat nacional i l’andorrà. Un va ser arrestat abans de l’enfrontament i, l’altre, després del matx, que va acabar amb triomf de l’equip liderat per Robert Lewandowski per 1-4.

El primer en ser detingut es va encarar a la policia després que, al tomb de les 5 de la tarda, agents del cos cridessin l’atenció tant a aquest com a un company seu que estaven orinant com aquell que diu a la façana de la Seu de la Justícia. La resposta indeguda d’un dels requerits li va comportar la detenció. El segon cas es va donar després del partit, quan sortien de l’Estadi Nacional els jugadors polonesos.

Aficionats polonesos al teulat d'un edifici proper a l'Estadi Nacional.

Relacionat

Detingut un seguidor polonès en protagonitzar un altercat amb la policia després del partit

L’home en qüestió ja havia estat molt exaltat durant tota la tarda, i ja en alguna altra ocasió se li havia hagut de cridar l’atenció. Llavors va voler trencar el cordó policial i se’l va acabar arrestant. Els dos detinguts portaven una ingesta d’alcohol notable. Hi va haver altres incidents amb seguidors polonesos. Però es va voler mirar de contenir al màxim per no alterar més encara els aficionats futbolístics que, a més, no tenien entrada per poder accedir al partit.

La FIFA té prohibit vendre passis per als partits als aficionats de Polònia en els enfrontaments que es disputen lluny del seu país. D’aquí que molts dels que van viatjar fins a Andorra, d’entrada amb civisme i més tarda amb un punt més de tensió, fessin el possible i l’impossible per poder veure el desenvolupament del joc, que des de poc després d’iniciar-se va veure com el combinat local es quedava amb un home menys.

La pancarta de suport a Polònia en un dels edificis propers a l'Estadi.

Relacionat

Tot s’hi val per veure l’Andorra-Polònia

La decisió judicial es va adoptar durant la jornada d’aquest dissabte en el marc d’un judici ràpid, és a dir, en aplicació de la fórmula de l’ordenança penal. Si mai algun dels dos polonesos -que ara ja deuen estar camí de casa o a casa directament- se’ls torna a enxampar propassant-se amb alguna autoritat del Principat hauran d’ingressar alguns mesos al centre penitenciari.

Comentaris

Trending