Detingut un seguidor polonès en protagonitzar un altercat amb la policia després del partit

L’home arrestat ja havia estat exaltat durant tota la tarda, i quan sortien els jugadors que havien guanyat Andorra al Nacional es va acabar enfrontant amb agents que formaven el cordó de seguretat

Aficionats polonesos al teulat d'un edifici proper a l'Estadi Nacional.
Aficionats polonesos al teulat d'un edifici proper a l'Estadi Nacional.

Un seguidor de la selecció polonesa de futbol ha hagut de ser detingut poc abans de la mitjanit arran dels aldarulls causats al tomb del cordó de seguretat que hi havia muntat al voltant de l’Estadi Nacional. L’home, segons fonts policials, ja havia estat exaltat tota la tarda i ja havia protagonitzat altres petits altercats amb la policia. Però en acabar el partit el seu comportament encara es va agreujar més.

 

Vers 2/4 de 12 de la nit, quan el partit, que va finalitza amb el triomf polonès per 1-4 davant Andorra, ja havia acabat feia una estona, l’home es va voler acostar a la sortida dels jugadors de la seva selecció. I amb aquesta voluntat es va acabar enfrontant amb agents del cordó de seguretat que hi havia a l’Estadi Nacional, proferint insults de tota mena i resistint-se a qualsevol directriu donada per la policia.

De fet, una estona abans, i sense que les fonts consultades hagin pogut confirmar si es tractava del mateix home, un aficionat polonès ja hauria agredit un policia, que malgrat els cops rebuts va poder continuar treballant. Finalment, com s’ha dit, es va procedir a la detenció de l’home, que hauria de passar a disposició judicial durant el dia d’avui i que amb tota probabilitat serà expulsat del país i durant un temps en tindrà prohibida l’entrada.

Aquest no hauria sigut l’únic detingut durant el transcurs de la tarda d’ahir. Tot i que la policia no ha pogut constatar que estigui directament relacionat amb el partit, es va intervenir un no-resident al voltant de les 17:00 h que estava fent les seves necessitats a una façana de la capital. Com és, lamentablement, comú en aquests casos, l’home va oferir resistència i es va encarar amb els agents.

TENSIÓ

Durant tota la tarda hi va haver molta tensió per les zones properes a l’Estadi Nacional, especialment en molts edificis de la Baixada del Molí. Per altercats que hi va haver en un partit a Tirana, en un matx entre Albània i Polònia, la FIFA ha acordat la prohibició d’entrar en camps adversaris dels seguidors del combinat de l’esmentat país de l’Est. Així, a Andorra tampoc es van poder vendre entrades a polonesos.

La pancarta de suport a Polònia en un dels edificis propers a l'Estadi.

Relacionat

Tot s’hi val per veure l’Andorra-Polònia

Amb tot, un nodrit grup d’aficionats es va desplaçar fins al Principat i va fer les mil i una per poder veure el partit. La majoria ho van fer de manera pacífica tot i buscant les mil i una per poder trobar un punt des del qual veure el matx. En alguns edificis de la Baixada del Molí i de Príncep Benlloch es van colar i van poder arribar a enfilar-se en llocs fins i tot perillosos des d’on van veure el joc i van mirar d’animar els jugadors del seu equip.

La policia s’hauria vist desbordada per la situació. En alguns sectors del cos, però, hi ha estranyesa pel deficient control, atès que diverses imatges van fer evident que, en almenys en un edifici proper al camp, seguidors de Polònia s’havien enfilat fins al teulat. I aquest punt en concret, segons les fonts, ja se sap que és conflictiu. I hauria d’haver estat tancat a pany i forrellat atès que per arribar-hi cal arribar a la darrera planta de l’immoble, sortir a l’exterior per una claraboia i després caminar per la teulada amb el perill que comporta.

Comentaris (1)

Trending