Tot s’hi val per veure l’Andorra-Polònia

Aficionats del conjunt bàltic s’han desplaçat al Principat per intentar presenciar en directe el duel de seleccions malgrat el vet de la UEFA i alguns d’ells han aconseguit situar-se a balcons o finestres amb vistes a l’Estadi Nacional

Comentaris

La pancarta de suport a Polònia en un dels edificis propers a l'Estadi.
La pancarta de suport a Polònia en un dels edificis propers a l'Estadi.

El partit entre les seleccions d’Andorra i Polònia que es disputa aquest vespre a l’Estadi Nacional no pot tenir aficionats visitants a la graderia. La UEFA no ha permès que es venguin entrades, arran dels incidents violents protagonitzats pels seguidors bàltics ara fa unes setmanes, durant el duel contra Albània. Tot i això, alguns s’han desplaçat al Principat i, ara estan generant alguns problemes a les proximitats de l’Estadi Nacional.

El càstig a l’afició polonesa arrenca del partit, també de classificació pel Mundial, que el seu equip va disputar a Tirana ara fa unes setmanes. Alguns seguidors van protagonitzar incidents violents i la UEFA, igual que, per exemple, també havia fet amb Hongria, va decretar que, pels pròxims desplaçaments no podrien accedir a l’estadi. I, en aquest cas, al Nacional. Per això, la FAF no ha posat a la venda entrades.

Això no ha impedit, però, que alguns aficionats hagin vingut al país. De fet, se’ls ha pogut veure durant el dia pels carrers. Fins i tot, haurien acudit a la seu de la Federació buscant entrades i provocant un ensurt a les treballadores de les oficines. Finalment, com veien que no obrien la porta -han tancat amb clau- han acabat marxant.

policia control aficionats polonesos
Una furgoneta de policia fent seguiment dels aficionats a l'eix comercial.

Alguns, però, no han renunciat al desig de veure el partit. Conscient que dins del camp no hi entrarien, han buscat finestres o balcons d’edificis propers, oferint, fins i tot, diners als propietaris dels pisos per poder entrar. Alguns ho han aconseguit, com demostra la pancarta que s’ha col·locat en un dels blocs de davant l’Estadi Nacional.

La situació, tot s’ha de dir, sí que ha provocat inquietud en alguns veïns dels edificis que han viscut l’entrada de polonesos. Un dels afectats s’ha posat en contacte amb Altaveu i ha explicat que “han accedit al cinquè pis i han obert la petita porta d’accés de l’ascensor al teulat”. També ha indicat que “hem trucat a la policia” i que “ens han dit que estan entrant per tot arreu i que no donen a l’abast”.

En la majoria de casos, cal dir, no es tracta pas de gent conflictiva. Simplement volen veure el seu equip. Això sí, s’ha hagut de lamentar un petit incident que ha obligat a intervenir la policia a la Baixada del Molí. Per ara, sembla que sense que hagi comportat res més que uns moments de tensió.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending