Més d’un cas al dia d’utilització indeguda de targeta de crèdit

El darrer any judicial es van incrementar el nombre de procediments oberts però sense arribar als nivell d’exercicis anteriors

Comentaris

Targetes de crèdit.
Targetes de crèdit. ARXIU

Tot i que el darrer any judicial (2021-2022) es va incrementar molt lleugerament el nombre de casos d’utilització indeguda de targetes de crèdit, cada dia, de mitjana, es dóna un cas -de fet, una mica més, 1,2- d’ús inadequat. La dada surt dels procediments oberts l’últim any, que van arribar a 461, set més que l’exercici anterior, marcat per la pandèmia i per una caiguda d’aquests comportaments il·lícits.

Dels 461 procediments oberts el darrer any judicial, només un va derivar en un sumari per delicte major i cinc més es van tractar com a delictes menors. La resta (455) van quedar com a diligències prèvies. La diferència respecte de l’exercici anterior és que no es va obrir cap cas per delicte major. La resta tot va ser igual. Això sí, de l’any judicial 2020-2021 respecte de l’anterior hi ha hagut una davallada important.

En atenció als procediments incoats s’observa una disminució de 44 incoacions en relació amb la totalitat de procediments d’aquesta matèria, el que suposa un 8,84% menys respecte del darrer exercici. En canvi, respecte dels dos darrers exercicis l’augment (set casos) és, percentualment, de tot just l’1,54%.

Etiquetes

Comentaris

Trending