Justícia vol pal·liar la manca de formació dels candidats a fiscal i batlle amb un conveni amb l'UdA

El president del Consell Superior, ha admés que s'estan trobant amb dificultats per cobrir les places que surten en els edictes

Comentaris

El cap de Govern, Xavier Espot i el ministre d'Interior i Justícia, Josep Maria Rossell durant l'obertura de l'any judicial.
El cap de Govern, Xavier Espot i el ministre d'Interior i Justícia, Josep Maria Rossell durant l'obertura de l'any judicial. CSJ

El president del Consell Superior de la Justícia, Enric Casadevall, ha admès, després de l'obertura de l'any judicial, que s'estan trobant dificultats per cobrir places de batlles i fiscals per manca de formació dels candidats. Abans, i en el seu discurs el fiscal general, Alfons Alberca s'havia referit a la necessitat de comptar amb dos fiscals més durant l'any vinent.

Els aspirants de l'edicte per les dues places de fiscals adjunts no van superar les proves, Casadevall ha anunciat la repetició del concurs i ha recordat que "porto nou anys al Consell Superior i mai he tingut completa la plantilla de batlles", En aquest sentit ha comentat que hi ha onze batlles i que en faltarien cinc per completar la plantilla. Un dels requisits per accedir a la plaça és tenir la nacionalitat andorrana i ha indicat que "ara per ara no es preveu obrir els concursos judicials a estrangers". Una de les accions que està estudiant el Consell Superior de la Justícia és impulsar formacions amb la Universitat d'Andorra (UdA) per facilitar la cobertura de places. Una de les possibilitats passa per un itinerari de carrera judicial al Màster de Dret.

El cap de Govern, Xavier Espot també s'ha referit a les places que hi ha per cobrir i en especial a les de fiscal adjunt. "Ja s'ha vist en els darrers anys que hi ha dificultats per cobrir les places perquè hi ha pocs candidats i els processos són llargs perquè s'ha de dotar a les persones que guanyen un concurs de les garanties necessàries a l'hora d'exercir la seva funció. Ens hem d'anticipar i de planificar".

El ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, ha reconegut que "és una qüestió que preocupa perquè no hi ha molts candidats que superin les proves". Creu que s'ha d'insistir en fer convenis amb la Universitat d'Andorra perquè els estudiants en Dret s'interessin per la carrera judicial i perquè hi hagi formacions. A veure si en el futur tenim candidats que puguin superar les oposicions".

Rossell anuncia que s’ha creat una comissió per elaborar una modificació molt extensa del Codi de procediment penal

En referència a les reformes legislatives, ha incidit en el fet que el Codi de procediment civil entri en vigor l’1 de maig i ha afegit que es treballa per poder introduir en el projecte de llei de la pròrroga “modificacions puntuals de tipus material concretes que estan enllestides”.  Ha afegit que ja està a punt el projecte de llei d’accés electrònic a l’administració de la justícia, que ara es vol compartir amb els advocats, i ha anunciat que ja s’ha creat una “comissió per elaborar una modificació molt extensa del Codi de procediment penal”. També es treballa en la modificació de la llei de la jurisdicció administrativa fiscal amb la intenció d’entrar-la a tràmit parlamentari a principis del 2021.

 

Comentaris

Trending