Indignació entre treballadors d’Assegurances Generals per no haver rebut la deguda liquidació

Dos anys després de la intervenció de la companyia per part de l’AFA, a la Batllia continuen oberts diversos plets i la família propietària està disposada a portar el cas a Estrasburg

L'AFA encara ocupa espais d'Assegurances Generals, que ja no és operativa.
L'AFA encara ocupa espais d'Assegurances Generals, que ja no és operativa. Toni Solanelles

Dos anys després de la intervenció d’Assegurances Generals per part de l’Autoritat Financera Andorrana (AFA), els darrers treballadors que van haver de deixar la companyia abans que deixés d’operar clamen perquè d’una vegada per totes se’ls liquidi degudament. La remuneració salarial ordinària la van anar rebent. Però del que els pertocava per l’acomiadament no han vist ni un euro. I l’administració els va donant llargues. De fet, el procés està enmig d’un bon sarau. Diverses causes judicials obertes i la família propietària amb la voluntat de portar el cas a Estrasburg.

La companyia, com a tal, va deixar d’operar del tot el 31 de desembre passat, encara que ja abans va iniciar el procés progressiu de desmantellament que va portar a la fallida. O per culpa d la fallida, segons quina de les parts s’escolti, que aquesta és una de les qüestions a debat, si l’asseguradora era viable o no ho era. En qualsevol cas, com a mínim hi ha mitja dotzena de treballadors que han estat acomiadats des d’aquella data sense que se’ls hagi abonat el que els pertocava de liquidació. I alguns portaven dues dècades a la companyia, amb la qual cosa el muntant seria important.

Molt probablement, la intenció de l’administrador nomenat per l’AFA és que els treballadors, que majoritàriament han aconseguit trobar altres sortides laborals, hagin d’acabar demandant l’empresa i s’hagin d’afegir com a creditors en el procés de fallida. Però en tot cas, no és això el que els indica l’administració, que els va donant llargues i els assegura que els pagarà una setmana, després al cap d’un mes i així van passant dies i setmanes en un procés que va esclatar, del tot, el 16 d’agost del 2019 després de temps de rum-rum.

Seu d'Assegurances Generals al carrer Sant Salvador d'Andorra la Vella.

Relacionat

Aval del Superior a la decisió de declarar Assegurances Generals en fallida

Els processos judicials endegats continuen a la Batllia. Hi ha diverses causes. I la intenció de la família Calvó-Boronat, titular del negoci, és fer els passos pertinents per portar l’afer al Tribunal Europeu dels Drets Humans en considerar que al Principat “ni se’ls escolta ni se’ls justifica amb arguments raonables les mesures adoptades”, segons les fonts consultades. A més a més, els històrics propietaris de la companyia denuncien que l’AFA, com a administradora de la firma asseguradora intervinguda, està fent ús d’espais i materials que no eren d’Assegurances Generals sinó d’algun dels seus accionistes a títol particular, privat.

I d’aquesta manera, tenint “segrestats” espais i material, com ho defineixen les fonts, també es posen pals a les rodes, dificultats, per poder tirar endavant altres negocis que els mateixos empresaris tenien i amb els qual intentarien refer la seva situació després de l’estocada que va representar la intervenció enmig d’un pont d’agost del supervisor del sector financer i assegurador del Principat.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending