L’home enxampat a Santa Coloma venent cocaïna feia almenys un any i mig que es dedicava al ‘negoci’

Resident de 38 anys sense antecedents previs, va ingressar aquest dimecres a la nit al centre penitenciari i ara s’investiga si era el ‘camell’ d’una organització més gran o si era ell el màxim responsable de tot plegat

Una imatge del centre penitenciari aquest dimecres.
Una imatge del centre penitenciari aquest dimecres.

L’home detingut dimarts a la tarda en les proximitats de l’Escola andorrana de Santa Coloma amb tretze embolcalls de cocaïna al damunt feia com a mínim un any i mig que es dedicava a la distribució de droga. Resident al país de 38 anys i sense antecedents previs, ja ha passat la seva primera nit al centre penitenciari, després que el batlle de guàrdia en dictés el seu processament i l’empresonés de manera provisional. No se’l va jutjar per la via ràpida perquè encara hi ha moltes coses a aclarir.

Una de les qüestions que s’haurien d’aclarir és si l’ara empresonat era el distribuïdor de la droga per compte d’algú o si tot el ‘negoci’ el controlava ell. En tot cas, quan els agents que des del mes d’abril li van saltar al damunt, portava a sobre fins a tretze embolcalls de cocaïna, una quantitat gens menyspreable pel que sol ser els casos que es detecten a Andorra. El matí mateix de dimarts, els funcionaris del grup de delictes contra la salut pública haurien advertit com el mateix home facilitava un embolcall a un altre home.

Aquest últim, de 30 anys i també establert al país -de fet, de nacionalitat andorrana-, va ser detingut poc després de la transacció. Com el suposat traficant, també va passar a disposició judicial aquest dimecres a la tarda. Aquest sí que va ser condemnat per la via ràpida a uns mesos de presó condicional i a una multa de 500 euros. Se li va imposar una condemna per possessió de droga i consum continuat. I per què aquest consum continuat? Segons les fonts judicials consultades perquè va reconèixer que feia un any i mig almenys que comprava cocaïna.

Els embolcalls i els diners comissats.

Relacionat

Catorze embolcalls de cocaïna i uns 2.000 euros comissats en una operació antidroga a Santa Coloma

I durant tot aquest temps el subministrador hauria estat l’home ara empresonat. Aquest, segons les fonts, no hauria negat, almenys davant la policia, aquesta circumstància. Per tant, faria temps que suposadament es dedicaria a vendre cocaïna i, al final, hauria estat descobert pels agents. El seu radi d’influència més clar era a Santa Coloma. Les fonts consultades no han pogut establir com pot ser que el processat dugués a sobre els tretze ‘pollos’, denominació en argot dels embolcalls.

És molt probable que s’iniciï ara una més que notable investigació a partir de l’estudi dels dispositius electrònics que s’hagin comissat a l’home. Depèn de què puguin demostrar els investigadors, l’eventual pena a l’home es podria agreujar si se li acaba imputant tràfic en gran quantitat. L’anàlisi del mòbil també pot permetre arribar a diferents consumidors que fossin clients d’aquest home.

Comentaris (7)

Trending