Govern no es casa ni amb el poder judicial ni amb els advocats: l’agost hàbil només 15 dies

El cap de l’executiu es compromet amb la junta del col·legi professional a habilitar només la primera quinzena del mes

Seu de la Justícia.
Seu de la Justícia. Toni Solanelles

Ni vosaltres ni els altres. La futura llei de procediments judicials, que entre altres coses havia d’establir que els dies laborals d’aquest mes d’agost fossin judicialment hàbils, al final només recollirà que hi sigui la primera quinzena del mes. Aquest és el compromís que ha adoptat el cap de Govern, Xavier Espot, davant la junta de govern del Col·legi d’Advocats, encapçalada pel degà, Xavier Sopena.

Davant les diferències aparentment insalvables entre els advocats i la cúpula judicial, finalment l’ens professional va decidir sol·licitar una trobada amb el cap de Govern i, també, amb el ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell. El Consell Superior de la Justícia, amb la intenció de recuperar temps perdut, volia que s’habilités tot el mes d’agost. I així es va recollir en l’esborrany del projecte de llei que entre avui i demà, per anar bé, s’hauria de tancar.

Els advocats, com el degà i el secretari, Isaac Pérez, van expressar dilluns al president del Consell Superior i també als presidents de totes les jurisdiccions amb el fiscal general inclòs, no eren partidaris d’habilitar l’agost. Una part majoritària del col·lectiu entenia que la feina que la Justícia no ha fet fins ara -tot i que els organismes judicials asseguren estar al dia- no es faria habilitant el mes d’agost i que, alhora, el personal ha de poder fer vacances igualment.

L'antiga seu de la Justícia acull ara, entre altres, els rastrejadors dependents del ministeri de Salut.

Relacionat

La Justícia haurà de treballar a l’agost

Finalment, i com s’ha dit, aquest matí els membres de la junta de govern de l’ens col·legial s’han reunit amb Espot i Rossell “arribant finalment a l’acord que únicament els quinze primers dies del mes d’agost es mantindran com hàbils judicialment”. A banda de les causes penals, per a les quals són tots els dies hàbils, per a la resta de procediments els hàbils seran sols els laborals d’aquella primera quinzena. La solució de compromís no satisfà ni als uns ni als altres, segons diverses fonts consultades. 

Comentaris

Trending