Estrasburg té pendents de resoldre tres casos vinculats a Andorra

El Tribunal de Drets Humans recorda que des del 1996 ha celebrat un total de nou judicis vinculats al país i, en quatre ocasions, va acabar condemnant l’Estat

Comentaris

Una imatge de la seu del Tribunal Europeu dels Drets de l'Home.
Una imatge de la seu del Tribunal Europeu dels Drets de l'Home. ARXIU

El Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) té pendents de resoldre fins a tres recursos presentats per casos vinculats a Andorra. Es tracta d’una xifra que triplica els registrats els dos anys anteriors. En total, des del 1996, el Principat ha hagut d’afrontar nou sentències, quatre de les quals va acabar amb una condemna a l’Estat.

Les dades són parts del balanç anual que ha donat a conèixer la institució. Pel que fa a Andorra, hi ha fins a tres casos pendents de ser analitzats pels magistrats del TEDH. Dos d’ells estan ja en fase de comunicació, un cop superat el primer examen. El tercer ja ha arribat al jutge únic i a la comissió.

Una imatge de la seu del Tribunal Europeu dels Drets de l'Home.

Relacionat

Estrasburg accepta estudiar la lentitud i mal funcionament de la Justícia andorrana

La xifra suposa el triple que els casos pendents que hi havia en els dos exercicis precedents. Tant el 2019 com el 2020, Estrasburg tenia sobre la taula únicament un procediment vinculat al Principat.

Pel que fa a l’històric, des que Andorra va signar la Convenció Europea de Drets Humans, el tribunal ha resolt fins a nou judicis vinculats a casos del Principat. En quatre ocasions es va considerar que hi havia hagut, com a mínim, vulneració d’algun dret fonamental, entre ells el de tenir un procés just (dos cops), a la no discriminació (una vegada), a un recurs efectiu o per haver ser condemnat per una acció que, en el moment de la comissió, no era considerada punible al país.

Comentaris (5)

Trending