Empresonat l’home enxampat a Sant Julià després de diversos furts

Espanyol de 58 anys, ha convertit en un ‘modus vivendi’ pispar sense violència tot allò que troba en propietats on entra mirant de no ser descobert

Entrada a la presó de la Comella.
Entrada a la presó de la Comella. ARXIU

L’home enxampat dimarts a Sant Julià després de pispar una bossa de mà d’una propietat privada de l’avinguda Verge de Canòlich ha ingressat a la presó per ordre de la Batllia de guàrdia. Es tracta d’un home de 58 anys, de nacionalitat espanyola i que ha fet de pispar sense violència tot allò que troba el seu ‘modus vivendi’. De Cadis, durant una època hauria fet de mariner. Però des de fa temps viu on pot i com pot. A Andorra, on ja se l’havia detingut anteriorment en dues ocasions diferents, el 2009 i el 2018, hauria tornat a actuar els darrers mesos en cinc ocasions.

La darrera hauria estat aquest dimarts a Casa Ivo, on s’estan fent obres per acollir un dels centres universitaris que han fixat el seu domicili a Sant Julià.  Com que hi ha tragí amb la feina, l’ara empresonat hauria aprofitat que la porta d’entrada estava oberta per agafar de l’interior d’una bossa de mà la quantitat de 245 euros. Però va ser descobert i la propietària de la bossa de mà va alertar la policia, que va poder controlar tot seguit.

Una imatge de la façana de la policia.

Relacionat

Detingut a Sant Julià un lladre reincident

Una vegada comprovada la seva identitat es va veure que constava una ordre de recerca amb detenció per haver estat identificat en una investigació policial anterior, a l’haver entrat en l’interior d’un domicili particular d’Escaldes-Engordany d’un matrimoni d’avançada edat, i on es va apoderar d’una cartera amb una tarja de crèdit , i utilitzar la mateixa amb un perjudici de 1.130 euros, fets aquest que van ocórrer al mes d’agost passat. També se’l vincula amb tres fets més que succeeixen en dos establiments hotelers i en un despatx laboral d’Andorra la Vella. Dos d’aquests fets es remunten al mes de juny de 2019, on l’home hauria sostret 1.220 euros i un telèfon mòbil d’una cambra d’hotel i 75 euros del despatx laboral. El tercer dels casos hauria estat fa pocs dies, el 22 de desembre, en la recepció d’un hotel.

D’allí va aconseguir 500 euros aprofitant el descuit de les persones que hi havia. Però les càmeres de l’establiment el van gravar i se’l va poder identificar sense dubtes. A més, com que ja havia estat anteriorment detingut, se sabia perfectament de qui es tractava. El fet que dimarts tornés a actuar i se’l descobrís com aquell que diu en plena actuació delictiva va ser determinant per enxampar-lo. La reincidència l’hauria portat al centre penitenciari. Sense ofici ni benefici, tant a Espanya com a Andorra seria poc més que un rodamón, amb una delicada salut, que pispa el que pot per anar vivint. I això, segons les fonts, des de fa anys.

Comentaris

Trending