Embarguen l’estafador dels molins de vent pels lloguers impagats d’una nau

Hendrik Holt continua empresonat a Alemanya, on se segueix un judici en contra seva en què fins i tot han hagut de declarar alts càrrecs del govern de Berlín

Hendrik Holt durant una de les seves compareixences en un tribunal alemany.
Hendrik Holt durant una de les seves compareixences en un tribunal alemany.

Fins ara s’havia embargat alguna de les societats que tenia al Principat, ara també s’han embargat els béns i drets personals de qui es coneix com l’estafador dels molins de vent, l’ex-resident passiu alemany Hendrik Holt, que va enredar diversos dirigents governamentals i executius de grans companyies energètiques fent-los creure que era un promotor de grans parcs eòlics. Tot era fum. O vent, en aquest cas.

Holt, que va deixar Andorra poc després de l’esclat de la pandèmia, en ple confinament, continua empresonat a Alemanya, on s’està seguint en contra seva un llarguíssim judici on han hagut d’acudir a declarar alts responsables del govern de Berlín, que haurien mantingut converses i contactes amb l’estafador presumpte. De fet, Holt ja ha reconegut bona part dels fets delictius que se li atribueixen, com la falsificació documental. Gràcies als avenços que li feien les companyies a les quals suposadament enredava portava un ritme de vida altíssim.

La seu del seu hòlding la tenia ubicada al Principat. Aquí té bloquejat algun compte per prudència de l’entitat bancària on estaria obert. També tenia diferents immobles arrendats. Des d’un xalet en primera instància o un pis després, a un despatx o una nau a la zona industrial de la partida de les Lloses, a l’avinguda Tarragona d’Andorra la Vella. Aquesta li havia llogat la societat Arpat, que és la que ara ha sol·licitat que se li executi un embargament per satisfer el que va dictar la Batllia.

D’entrada, un dels saigs del Principat ha notificat l’embargament de béns i drets de Holt per valor de 23.902,38 euros, que seria la quantitat per ara exigible. No està gens clar com acabarà tot plegat. I si aquelles persones o societats a les quals Holt o alguna de les seves societats va quedar a deure diners podran recuperar allò que la Justícia vagi dictant que, efectivament, els pertocava en virtut dels contractes que al seu dia s’haguessin signat.

Etiquetes

Comentaris

Trending