Designada fiscal adjunta l’exsecretària judicial Roser Mazón

El Consell Superior renova per primer cop en el càrrec de batlle Stéphanie Garcia, que va agafar volada amb la instrucció del cas que té a veure amb Rajoy i l’atac a la sobirania andorrana

Roser Mazón a l'esquerra de la imatge, mirant enfront.
Roser Mazón a l'esquerra de la imatge, mirant enfront. Toni Solanelles

El Consell Superior de la Justícia (CSJ) ha procedit a nomenar la jurista Roser Mazón Velasco fiscal adjunta de primer grau després de donar-li per superada l’etapa de formació i pràctiques que ha estat duent a terme al costat d’altres fiscals durant una bona colla de mesos una vegada va superar les proves per al càrrec. Mazón havia estat anteriorment secretària judicial i s’havia presentat a diversos processos de selecció.

El nomenament del poder judicial no prendre efectes, segons que publica aquest dimecres el BOPA, fins el 12 de setembre. Amb tot, era previsible que la designació es produís atès que fa temps que Mazón estava fent pràctiques. De fet, la seva companya de promoció, per dir-ho així, Marta Valverde, ja fa unes quantes setmanes que va jurar el càrrec. També en període de pràctiques i formació a la fiscalia s’hi troben Patrícia Silvestre i Alexandre Ferreira.

El CSJ també ha acordat la primera renovació en el càrrec de batlle d’Stéphanie Garcia Garcia, que ja fa sis anys que ocupa el càrrec. La renovació es farà efectiva l’11 de setembre. Garcia, que mediàticament va transcendir en encausar l’expresident espanyol Mariano Rajoy i altres dirigents polítics de l’Estat veí en el marc de la causa que investiga el presumpte atac a la sobirania d’Andorra, va iniciar el seu camí com a batlle en pràctiques el primer de març del 2017.

Anteriorment havia estat un parell d’anys secretària judicial, càrrec al qual havia arribat després d’exercir durant anys com a advocada en un despatx privat d’Andorra la Vella. Stéphanie Garcia ha estat entre altres batlle de reforç i, també, instructora penal especialitzada, situació que manté en l’actualitat.

Encara el BOPA d’aquest dimecres publica la designació de la jurista Maria Josep Amorin Ondoño com a secretària judicial adscrita a la Batllia amb un període de prova de dotze mesos, amb efectes a partir del dia 1 de setembre del 2023.

Comentaris (1)

Trending