Demanen presó per a Arantxa Sánchez Vicario en vendre propietats a Andorra per no ser embargada

Després d'un deute amb Hisenda i un banc, va fer servir una xarxa d'empreses de fora d'Espanya i testaferros i va buidar els comptes

Arantxa Sánchez vicario i el seu marit Josep Santacana.
Arantxa Sánchez vicario i el seu marit Josep Santacana. Altaveu

La fiscalia espanyola demana quatre anys de presó i 8.640  euros de multa per a l'extennista Arantxa Sánchez Vicario i el seu marit, Josep Santacana, per haver buidat els seus comptes i amagat patrimoni, venent les seves propietats d'Andorra i Espanya, per tal que no li embarguessin per un deute amb Hisenda.

Després de ser condemnada a pagar a l'Agència Tributària, un banc li va reclamar els diners, però l'esportista i la seva parella, amb l'ajuda de diverses persones van vendre nombroses propietats immobiliàries a empreses seves ubicades fora d'Espanya. El deute d'Arantxa Sánchez Vicario amb l'Agencia Tributària espanyola va ser avalat i pagat per un banc espanyol (Banc de Sabadell), que alhora va rebre, l'abril i l'octubre del 2010, un total de 5,2 milions d'euros d'un banc estranger (Banc de Luxemburg), que alhora li va demanar els diners a l'extennista.

En no cobrar, aquest banc estranger va interposar una demanda el març del 2011 contra l'esportista, que va acabar amb una sentència d'un jutjat d'Esplugues de Llobregat, el setembre del 2013, que condemnava Sánchez Vicario a pagar el deute. La jugadora no va pagar i una interlocutòria del gener del 2014 va fer executar la sentència per valor de 7,5 milions d'euros, tenint en compte els interessos.

Segons la fiscalia, per evitar l'embargament de comptes i propietats, Sánchez Vicario i el seu aleshores marit, Josep Santacana, juntament amb altres cinc persones, van idear un pla per descapitalitzar-se i frustrar l'execució de la sentència. Van buidar tots els comptes bancaris, van desaparèixer totes les quantitats que havia cobrat en procediments judicials contra els seus pares i altres persones, i fins i tot els diners cobrats, alguns de forma opaca, de part de mitjans de comunicació o en concepte de drets d'autor d'un llibre del 2010.

Etiquetes

Comentaris

Trending