El contagi de diferents advocats obliga a ajornar el judici del ‘cas BPA’

Divendres el Tribunal de Corts havia decidit tirar endavant tot i la demanda de lletrats i processats que es posposés la vista fins a una millora de la situació sanitària

Els advocats defensors, en primer terme, a l'esquerra, durant una de les vistes del judici.
Els advocats defensors, en primer terme, a l'esquerra, durant una de les vistes del judici. Toni Solanelles

El contagi de dos dels advocats que intervenen en el ‘cas BPA’ més el confinament, com a mínim, d’un tercer, han obligat a suspendre la jornada d’aquest dilluns del judici de la causa general del ‘cas BPA’. El fet que es tracti d'advocats que representen diversos processats ha portat el president de la sala jutjadora, Enric Anglada, a posposar la vista.

La comunicació s’ha fet de manera oficiosa aquest mateix diumenge, després que divendres es notifiqués tot el contrari, que malgrat la demanda dels advocats d’ajornar el judici fins que la situació sanitària millori, com que el decret governamental de mesures per frenar l’expansió del coronavirus, justament, permet que els actes judicials, entre altres, es puguin celebrar només tenint en compte que els assistents cal que portin mascareta, el judici podia seguir.

El judici se celebra a la Sala Magna de la Seu de la Justícia.

Relacionat

El Tribunal de Corts dicta la continuació del judici del ‘cas BPA’ tot i l’auge de la pandèmia

Ara caldrà veure quina és la decisió del tribunal en notificar formalment aquest dilluns la suspensió. Tot apunta que no només serà aquest dilluns. I que l’ajornament ja anirà més enllà de les festes nadalenques. Malgrat que l’advocat confinat per ser contacte acaba l’aïllament aquest dilluns, els dos altres lletrats que haurien resultat contagiats tot just inicien ara el seu confinament, i els seus respectius clients han declinat que se’ls substitueixi per altres companys.

Vist que la setmana que comença demà tan sols preveia ja dues sessions de judici i la setmana vinent, darrera prevista abans de vacances, tampoc no en recollia més de tres, és més que probable que el Tribunal de Corts acabi aturant el judici fins a després de Reis. I llavors caldrà veure quina és la situació epidemiològica atès que no sembla que la positivitat tendeixi a reduir-se. Més aviat el contrari.

Comentaris (6)

Trending