El Consell Superior descarta per partida doble apartar el fiscal general del judicial del ‘cas BPA’

La cúpula judicial no accedeix a la recusació d’Alberca ni per enemistat manifesta amb l’advocat Toni Riestra ni pel fet que s’hagués interposat una querella no admesa pel Tribunal de Corts però que els lletrats consideren “viva” perquè s’ha recorregut contra la no admissió

El fiscal general, Alfons Alberca, durant una de les sessions prèvies del judici del 'cas BPA'.
El fiscal general, Alfons Alberca, durant una de les sessions prèvies del judici del 'cas BPA'. ALTAVEU

No han estat set d’un cop, com va fer el sastre valent en el conte de la confitura, les mosques i el gegant, però sí que d’un sol cop, el Consell Superior de la Justícia s’ha carregat les dues peticions de recusació del fiscal general, Alfons Alberca, en relació amb el judici de la causa general del ‘cas BPA’. La cúpula judicial no accedeix a la recusació d’Alberca ni per enemistat manifesta amb l’advocat Toni Riestra ni pel fet que s’hagués interposat una querella no admesa pel Tribunal de Corts però que els lletrats consideren “viva” perquè s’ha recorregut contra la no admissió.

Riestra, en nom propi en un cas -i també de dos clients seu- i com a representant legal de diversos processats en l’esmentada causa, havia sol·licitat per dos motius diferents que s’apartés de la vista que s’hauria de reprendre dilluns el fiscal general. D’una banda denunciava que Alberca li té mania persecutòria, enemistat manifesta, per la causa de les fotografies dels Pujol i això pot restar imparcialitat al representant del ministeri públic. D’altra banda, es va recusar el fiscal per la querella que els mateixos processats havien interposat contra Alberca pels suposats delictes de prevaricació i d’omissió del deure de perseguir delictes.

El fiscal general, Alfons Alberca, durant una de les sessions prèvies del judici del 'cas BPA'.

Relacionat

Demanen apartar el fiscal general del ‘cas BPA’ per la ‘persecució’ a un dels advocats defensors

Malgrat que ni els advocats ni els querellants no confiaven en què el Consell Superior donés llum verd a les peticions. Respecte de la de l’enemistat, el propi Riestra ha explicat que tenia clar que no s’acceptaria, ara, més dubtes hi havia amb la segona petició, i més encara quan després que el Tribunal de Corts no admetés la querella contra Alberca els querellants tenien cinc dies hàbils per formular recurs, un pas que han formalitzat aquest dijous. Per això els advocats consideren que la querella està “viva” i en conseqüència, la petició de recusació no es pot desestimar de forma tan alegre com creu que ho ha fet el Consell Superior.

Tot i que han estat informats del recurs contra la no admissió de la querella contra Alberca tant la cúpula judicial com el Tribunal de Corts, el poder judicial s’ha fet l’orni, segons que ha explicat Riestra, que ha evitat referir-se als motius exactes pel qual s’ha dut a terme la denegació de les peticions de recusació. Això sí, l’advocat ha explicat que amb les altres representacions de la defensa estudiaran si hi ha possibilitat de recórrer contra la decisió del Consell Superior.

Etiquetes

Comentaris

Trending