Confirmat que el subministrador de ‘maria’ a menors dels Marginets no haurà de tornar a la presó

El Tribunal de Corts imposa de presó ferma l’any que ja havia complert de reclusió el principal implicat en la denominada ‘Operació Niu’, fixa un any condicional al segon processat i absol el tercer dels acusats, que ja va assegurar al seu dia que no tenia res a veure amb la venda de marihuana

Elements comissats en l''Operació Niu'.
Elements comissats en l''Operació Niu'. policia d'andorra

Cap dels tres joves detinguts el març del 2018 en la denominada ‘Operació Niu’ de lluita contra la venda de marihuana a menors no haurà d’entrar a presó de nou. El Tribunal de Corts ha confirmat el que al seu dia, durant el judici, ja va deixar intuir la fiscalia. Dels tres, només dos van acudir a la vista, però van donar clares evidències de la seva recapacitació i rehabilitació. Alhora, tots dos, més enllà de deixar el consum de droga, estaven i, de fet estan, treballant. El principal implicat, de 22 anys en el moment dels fets, operava des d’un pis de la zona dels Marginets d’Andorra la Vella.

La proximitat d’aquest indret amb el Parc Central feia que hi hagués un tràfec constant de persones -menors d’edat i no- fins al replà de l’edifici on vivia el noi, el principal implicat, que havia adoptat diferents estratègies per mirar de despistar qualsevol que el volgués seguir. No obstant, agents de policia especialitzats en la lluita contra les drogues van fer diversos seguiments fins que van considerar que ja n’hi havia suficient com per fer esclatar el cas. I llavors es van produir les detencions dels tres amics. Dos d’ells, a més, tenien llavors un parentiu polític, atès que el principal implicat, avui condemnat a tres anys de presó, encara que només un dels quals de ferm, era la parella d’un altre dels acusats, que avui ha estat absolt.

En efecte, vist el seu seu comportament des de la detenció cap aquí, ja la fiscalia va deixar sense efecte la petició inicial que el principal implicat fes quatre anys de presó ferma, el que hauria comportat que el jove hagués de tornar a entrar a la Comella quatre anys després de sortir-ne i d’haver refet la seva vida. Per això, el ministeri públic va acabar reduint la condemna ferma al temps que ja havia complert i que, més o menys, és el que ha imposat el Tribunal de Corts. Això sí, l’ha condemnat per tràfic de marihuana a majors d’edat i, també, a menors, una circumstància que l’implicat negava.

Elements comissats en l''Operació Niu'.

Relacionat

La fiscalia estalvia el retorn a la presó al subministrador de marihuana dels Marginets

Qui llavors era el seu jove cunyat, un noi de 19 anys que avui, cinc anys després, ha acudit a la notificació de sentències amb la roba de treball -és operari de la construcció-, va negar en tot moment haver venut res. Sí que va admetre que era consumidor. El Tribunal de Corts l’ha absolt i fins i tot ha decidit el retorn dels 220 euros que al seu dia se li van comissar pensant que eren fruit de la venda de ‘maria’. El que no està clar és que passarà amb el mòbil que al seu dia se li va quedar la policia. En general, el tribunal ha ordenat el comís definitiu de tots els dispositius electrònics. També ha acordat el segrest de la droga confiscada i de les eines per tractar-la. I dels diners comissats al principal implicat.

Aquest haurà d’abonar, almenys segons el que estableix la sentència de primera instància, una multa de mil euros. El segon implicat, que va ser jutjat en rebel·lia atès que quan se’l va alliberar sota la fórmula de l’arrest domiciliari va acabar trencant la polsera que li van imposar i va marxar del país, també ha estat condemnat a un any de presó, encara que de forma condicional. I hauria d’abonar una multa de 500 euros que difícilment mai pagarà.

El que sí que ha aconseguit el principal implicat, a banda de no haver de tornar a la presó si durant els propers quatre anys no torna a delinquir, és que se li retornin els dos cotxes -tot i que un no era de la seva titularitat- i la moto que feia servir per presentar-se al lloc on havia quedat amb els seus potencials compradors. Perquè no sempre estava ja al pis dels Marginets sinó que tot sovint hi apareixia lluint un dels vehicles que ara, amb les garanties que pertoqui establir, podrà recuperar.

Comentaris (5)

Trending