Condemnat per discriminació l’entrenador de futbol base que va dir-li “‘porronxo’” al seu adversari

Qui llavors, el març del 2019, era el preparador dels benjamins de l’UE Sant Julià ha estat absolt del delicte de lesions doloses pel qual també estava acusat

Una imatge del camp de futbol del Prat del Roure, on van passar els fets.
Una imatge del camp de futbol del Prat del Roure, on van passar els fets. ARXIU

Condemnat per insultar l’entrenador rival. Absolt d’haver-lo danyat amb un suposat cop de cap. El Tribunal de Corts ha imposat sis mesos de presó condicional qui el març del 2019 era el preparador dels benjamins de l’UE Sant Julià. Això sí, no li haurà d’abonar ni un cèntim d’euro al tècnic rival, el dels Lusitans. La clau de volta de tot plegat seria l’expressió “‘porronxo’ de merda” que l’ara penat li hauria proferit al seu col·lega de tasques esportives.

La pena imposada almenys en primera instància dista molt de la que pretenia la fiscalia. Cert que la defensa de l’home, un conegut preparador de futbol i també futbolista al seu dia, en demanava l’absolució, però és que el ministeri públic sol·licitava quinze mesos de presó, condicional, sí, i 2.000 euros de multa per la suma del delicte major de discriminació per raó d’origen i pel delicte menor de lesions doloses.

Una imatge del camp de futbol del Prat del Roure.

Relacionat

El partit de benjamins que comença al Prat del Roure i acaba al Tribunal de Corts

Durant la vista, per la qual van passar molts dels pares i mares -inclosa la dona del processat- dels petits jugadors lauredians, va quedar clar que tot havia estat un batibull. I que probablement s’havia tret de mare tot plegat. Vaja, que era i és inconcebible que un petit altercat producte d’un partit de canalla acabés davant el Tribunal de Corts. Especialment no va quedar gens clar si hi havia hagut agressió o no.

I això és justament el que els magistrats han resolt. Davant els dubtes i els fets poc clars, s’ha absolt l’acusat del delicte de lesions. I és que, de fet, ni tan sols els informes mèdics es posaven d’acord quin ull hauria sofert la lesió producte del suposat cop de cap del tècnic ara condemnat pel “‘porronxo’ de merda”. En aquest cas, la sala sí que considera que s’ha consumat el delicte de discriminació i, en conseqüència, li imposa els sis mesos de presó condicional amb un termini de suspensió de tres anys. Ara bé, no dóna peu a cap indemnització ni tampoc imposa cap multa.

Comentaris (7)

Trending