Clam dels propietaris d’Assegurances Generals contra la inacció judicial

Més de dos mesos després de la interposició d’una querella criminal contra l’administrador de la companyia assignat pel regulador financer la Batllia no ha fet cap pronunciament

Amadeu i Jaume Calvó amb un dels seus representants legals en anunciar la querella.
Amadeu i Jaume Calvó amb un dels seus representants legals en anunciar la querella. Toni Solanelles

Els propietaris d’Assegurances Generals desposseïts de l’administració de la companyia treuen foc pels queixals. De fet, ja fa temps que en treuen. Però ara encara més. La Batllia manté als llimbs la querella que fa més de dos mesos van interposar, essencialment, contra l’administrador de l’asseguradora nomenat, primer, pel regulador financer (AFA) i, després, ratificat per les autoritats judicials. I el de la querella no és el primer cas en què la família Calvó fa una acció i la decisió al respecte es dilata de forma inexplicable.

La propietat de l’asseguradora intervinguda l’agost del 2019 va interposar el 12 de novembre una querella criminal contra Jordi Torrella, que ja havia treballat per a l’empresa i havia tingut també càrrecs de responsabilitat a BPA Assegurances, d’on en va sortir per la porta del darrere, per uns presumptes delictes de falsedat documental, administració deslleial i estafa processal, entre altres. L’acció penal s’estén també contra un taxador immobiliari. Per ara, i sense cap motiu aparent, la Batllia ni tan sols ha admès a tràmit la querella, un fet que impossibilita qualsevol altra actuació dels titulars d’Assegurances Generals.

Jordi Torrellas accedint a Assegurances Generals el 19 de juliol del 2019.

Relacionat

Els propietaris d’Assegurances Generals reclamen 21 milions d’euros a l’administrador judicial

Les diferents fonts consultades han recordat que no hi ha motiu per demorar tant l’admissió a tràmit de la querella, que és poc més que un tràmit després de comprovar que l’acció compleix els requisits formats i de fer unes diligències mínimes per tal d’avaluar que el que s’exposa en l’escrit té sentit. Per ara, però, no hi ha cap avenç. Com tampoc no s’han resolt alguns dels recursos cabdals que els propietaris d’Assegurances Generals han presentat en el marc del procés de fallida.

En qualsevol cas, i pel que fa a la querella criminal, que descriu fets aparentment gravíssims comesos presumptament per Torrella i que, en alguns casos, haurien tingut l’aval, per acció o omissió, fins i tot de la pròpia AFA, els representants legals de la família Calvó han presentat ja un escrit a la Batllia promovent el que es diu un insistiment. És a dir, reclamant que d’una vegada, la Batllia admeti la querella i comenci a investigar els fets que s’hi relaten. Últimament, però, i quan no convé a l’administració, la Batllia massa sovint inadmet les querelles i les arxiva, en una manera de fer que la legislació d’entrada no contempla. Hi ha inacció judicial però només quan convé, es lamenta.

Comentaris (1)

Trending