Cinc aspirants a fiscal adjunt inicien dilluns les proves per accedir a dues places

Els cinc secretaris judicials que han guanyat el lloc de batlle en el darrer concurs seran operatius el març

fa
fa Altaveu

Són cinc, finalment, els candidats a les dues places de fiscal adjunt que ara mateix hi ha en joc. Dilluns comencen les proves després de la resolució del concurs per a la provisió de cinc places de batlle, dues de les quals de reforç. Justament, els vuit aspirants que inicialment hi havia per a integrar-se al ministeri públic, dos han superat les proves per ser jutge de primera instància i instrucció i han renunciat a concursar per a fiscal. Una vegada dins de la carrera judicial sempre podran canviar.

El Consell Superior de la Justícia espera que a poc a poc vagin encaixant les peces d’un trencaclosques que continua molt remogut. Hi ha encara un col·lapse molt important. La cúpula judicial, que tira pilotes fora sempre que pot, mira de guanyar temps, i espera que entre el febrer i el març de l’any vinent es donin les condicions per mirar de començar a posar ordre al caos i la demora que pateixen moltes de les jurisdiccions, no només la instrucció penal malgrat que és l’única respecte de la qual s’ha admès el retard i l’encallament.

Hi ha en marxa un edicte intern per proveir les cinc places que ara queden vacants; entre els professionals de l’administració de Justícia no hi ha hagut cap candidat que volgués assumir cap secretaria judicial. Ara l’edicte s’ha obert al conjunt de l’administració

La cúpula judicial, segons fonts properes a ella, esperen que el mes de març puguin estar operatius els cinc batlles que estan ara en procés de formació. Per ara, el concurs no s’ha impugnat i, per tant, tot segueix el seu curs. Les fonts consultades han reconegut que alguns dels triats no van superar, efectivament, els exàmens. És a dir, no van arribar al cinc en algunes proves, però com que suspendre una prova no és invalidant, sols que aporta menys puntuació al còmput global, l’experiència, els mèrits van ser decisius.

“S’ha aplicat la fórmula prevista en les normes actuals. Potser no és justa, però és la que hi ha. Passa el mateix en el cas del concurs de notaris. Si no agrada el sistema, s’haurà de canviar. Però aquest no és el problema de qui ha d’aplicar el marc normatiu, que és el que és”, han indicat les fonts. Els elegits com a batlles són cinc secretaris judicials. Per tant, es vesteix un sant però se’n desvesteix un altre.

Per aquest motiu ja hi ha en marxa un edicte intern per proveir les cinc places que ara queden vacants. Entre els professionals de l’administració de Justícia no hi ha hagut cap candidat que volgués assumir cap secretaria judicial. Ara l’edicte s’ha obert al conjunt de l’administració. I com que difícilment apareixeran cinc candidats, en un parell de setmanes caldrà obrir el concurs a la ciutadania en general i fer les proves corresponents. També s’estan fent exàmens per a la provisió d’administratius i personal divers. Fins ara, cap de les places que es pensaven cobrir el 2020 no s’han cobert encara.

Comentaris (3)

Trending